Tárgyalás

2020.01.13. 13:00

Jó negyven késszúrást ejtett idős áldozatán

Bíróság előtt a karácsonyi emberöléssel vádolt férfi.

Életfogytiglant is kaphat a szurkáló

Forrás: ÉM

A Miskolci Törvényszék előkészítő ülésre tűzte ki annak a férfinak a büntetőügyét, aki a vád szerint miskolci otthonában támadta meg idős ismerősét.

Kulcsa volt az ajtóhoz

A rendelkezésre álló adatok szerint a vádlott és a sértett ismerték egymást, sőt a vádlottnak kulcsa is volt annak a társasháznak kapujához és bejárati ajtajához, ahol a sértett lakott.

A vádlott 2018. december 26-án a reggeli órákban megjelent a sértett lakásánál, ahová a sértett engedte be. Ezután a konyhába mentek és beszélgetni kezdtek, majd a nála levő sporttáskából elővett egy mintegy 10 centiméter pengehosszúságú kést, és azzal a sértettet testszerte, több mint 40 alkalommal megszúrta, illetve megvágta. A földön fekvő, vérző sértettet egy pléddel letakarta, majd a lakásban kutatva 120 ezer forint készpénzt vett magához. Átvette a sporttáskájában lévő ruháját, a lakásból távozott, majd a levetett ruhadarabokat, a kést és a ház kulcsait egy hulladékgyűjtőbe dobta.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmény 20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértéke és a vádlott életvitele miatt reális a veszélye annak, hogy a férfi megszökne, vagy újabb bűncselekményt követne el.

Marad a rács mögött

A Miskolci Törvényszék a felsorolt indokokra tekintettel a férfi letartóztatását továbbra is fenntartotta. A bíróság döntését a vádlott és védője tudomásul vette. A bíróság 2019. február 12–én 8 órakor tart előkészítő ülést az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában