Agresszív volt

2020.01.20. 15:00

Bíróságon az élettársát agyonverő idős férfi

Előkészítő ülést tartott a Miskolci Törvényszék a halált okozó testi sértéssel vádolt idős férfi ügyében.

Tóth Balázs

Eredménytelen volt az előkészítő tárgyalás

Forrás: ÉM

Fotó: Chris Ryan / Alamy

Előkészítő ülést tartott a Miskolci Törvényszék az Encsi Járásbíróságon annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Észlelte: meghalt

A vádlott és a sértett 2007 óta voltak élettársak, közöttük több alkalommal alakult ki veszekedés, mely gyakorta tettlegességbe torkollott. A konfliktusok többnyire a vádlott féltékenységére voltak visszavezethetők. 2017. július 13-án a vádlott az ágyban fekvő, 85 éves élettársát egy több mint fél méter hosszú bottal, seprűnyéldarabbal, valamint puszta kézzel legalább tíz alkalommal testszerte megütötte, majd a férfi elaludt. Másnap reggel a vádlott egy járókelőt kért meg, hogy nézze meg az élettársát, mert hidegnek érezte a kezét. A nő a házban észlelte, hogy a sértett meghalt.

Az előkészítő ülésen B. János ügyvédje védence kétséges mentális állapota miatt zárt tárgyalást kért, dr. Móri Katalin bíró helyt adott az indítványnak. Az ülésen a bíróság kihallgatta a vádlottat és a vádiratban indítványozott tanúkat. Mivel a legközelebbi tárgyalás 2020. február 27-én lesz, ez azt jelenti, hogy a vádlott és védője nem fogadta el az ügyészség mértékes indítványát. A bíróság februárban további tanúkat és szakértőket hallgat meg.

Agresszív volt

A cselekmény helyszínén, Vilmányban a környékbeliek úgy tudták, az idős férfi már nem volt beszámítható és korábban is agresszívan viselkedett.

A nőnek lett volna módja elköltözni tőle, de annak ellenére nem tette, hogy féltékenykedő élettársa rendszeresen megverte. Az idős férfi szabadlábon védekezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában