Nyílt nap

2020.01.15. 19:00

Aki rendőr akar lenni

A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium évente kétszer nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt.

Novák Krisztina

Fotó: Bujdos Tibor

A mai nyílt napra az érettségivel rendelkező vagy 2020. július 1-ig sikeres érettségi vizsgát tevő diákokat várták, akik bepillanthattak az intézmény életébe, a sokrétű rendőrképzés helyszíneibe és módszereibe. A látogatók első kézből kaptak választ a felvételivel és a jelentkezéssel kapcsolatos összes kérdésükre. A felvételi tájékoztatót a szakgimnázium igazgatója, Bagi István rendőr ezredes tartotta az Átriumban.

Családi indíttatás

– A családban több katona, illetve rendőr volt és van. Közülük legtöbbet a testvérem keresztanyjával beszélgettem, – aki bűnügyi helyszínelőként dolgozik – és általa is kedvet kaptam a rendőri pályához. Szeretem a kihívásokat és a változatos feladatokat, ezekben pedig a rendőri hivatás bővelkedik. Tisztában vagyok azzal is, hogy a képzés két éve a tanulás, valamint a fegyelem jegyében telik, de kitartó vagyok, nem hiszem, hogy ez gondot okozna számomra – mesélte a sportedző szakos Sonkoly Vivien Amanda, aki idén érettségizik a MSC Szemere Bertalan Szakgimnáziumában.

A program színesítését a Szituációs kabinet tagjai segítették: a B.-A.-Z. Megyei Rendőr Főkapitányság Bűnmegelőzési- és Közlekedési Egységei, a Készenléti Rendőrség Miskolci Osztálya – ők fegyverzeti bemutatóval és a gépkocsipark bemutatásával készültek – illetve a Terrorelhárítási Központ Miskolci Egysége, akik szintén bemutatóval várták az érdeklődőket.

„A decemberi és a mai nyílt napunk abban különbözik a korábbiaktól, hogy már nem csak az iskolai életet próbáljuk bemutatni, hanem a rendőrség más szervezeti egységei is képviseltetik magukat. A programok kellően érdekfeszítőek és csábítóak, bízunk abban, hogy sikerül felkeltenünk az érdeklődést. Az jelentkezzen hozzánk, akiben van kitartás, szorgalom, tenni akarás és szeretne fejlődni, mert így lesz értékes, jól intézkedő, karakán és talpraesett rendőr valakiből” – tájékoztatott Kőhalminé Mizsei Orsolya rendőr őrnagy, a Tanulmányi Osztály kiemelt főreferense.

A 2020. szeptember 1-jén induló képzés jelentkezési határideje: 2020. február 19.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában