katasztrófavédelmi hírek

2020.01.14. 07:30

A 2. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 83 alkalommal riasztották, amiből 28 műszaki mentés volt.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Tűz keletkezett egy családi ház pincéjében Bekecsen, a Tűzoltó úton január 07-én. A kazánházként és műhelyként funkcionáló helyiségben tűzifa, faforgács és felhalmozott, használaton kívüli tárgyak égtek. A tüzet a szerencsi hivatásos tűzoltók eloltották, két háztartási gázpalackot eltávolítottak a pincéből és átvizsgálták az ingatlant. A lángok nem terjedtek át a lakórészre, viszont az épület ideiglenesen lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében rokonaik segítettek.

Teljes terjedelmében égett egy családi ház és egy melléképület Legyesbényén, a Rákóczi úton január 08-án. A szerencsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt mindenki elhagyta az épületet, a tűzben két háztartási gázpalack felhasadt. Az egységek öt vízsugárral eloltották a tüzet és egy sértetlen gázpalackot eltávolítottak a házból. Az eset során nem történt sérülés, a lakók elhelyezésében rokonaik segítettek.

Tűz keletkezett egy családi ház melléképületében Mezőkövesden, a Gergely utcában január 09-én. A két helyiségből álló, harminc négyzetméter alapterületű épületrészben háztartási gépek égtek. A tüzet a helyi hivatásos tűzoltók eloltották, majd átszellőztették és átvizsgálták az ingatlant. A lángok a lakóházra nem terjedtek át, az eset során senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában