Balesetveszély

2019.12.09. 08:30

Majd’ minden napra jut egy lakástűz a megyében

A nem ellenőrzött fűtőeszköz és az őrizetlenül hagyott gyertya lakástüzet okozhat.

Tajthy Ákos

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Összesen hét lakástűzről számolt be a megyei katasztrófavédelem december első nyolc napjában: december 1-jén Mezőnyárádon, 2-án Edelényben, 5-én Miskolc-Lyukóvölgyben, 7-én pedig Berzéken és Cserépváralján ütött ki tűz egy-egy lakóépületben. A borsodi megyeszékhelyen emellett két hétvégi ház is lángra gyúlt: a tűzoltók közlése szerint mindkettőt életvitelszerűen használták.

A lakástüzek száma a fűtési időszak kezdetével minden évben megnő, pedig a szakemberek nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy felhívják a lakosság figyelmét a gáz- vagy vegyes tüzelésű kazánok, konvektorok rendszeres ellenőrzésére.

Az adventi időszak ráadásul újabb veszélyeket rejt, hívja fel a figyelmet a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. „Leggyakrabban a nyílt láng – gyertyák, mécsesek – használata okoz lakástüzet. Kérjük, hogy az adventi koszorút ne hagyják őrizetlenül, és annak közelében ne legyen semmilyen éghető tárgy” – hangsúlyozta Dojcsák Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában