adomány

2019.12.15. 14:30

Korszerű berendezések a tiszaújvárosi mentőknek

Nyolcmillió forintot ajánlottak fel a helyi mentőállomás fejlesztésére.

A mentők munkáját könnyítik meg

Forrás: ÉM

Nagy értékű mentéstechnikai eszközöket vásároltak a tiszaújvárosi mentőállomásnak abból az adományból, amelyet a városban működő Fortrex Kft. juttatott el a mentőkhöz. A magyar tulajdonú cég nyolcmillió forintot ajánlott fel a helyi mentőállomás fejlesztésére – adta hírül az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA). A főként ipari területen működő Fortrex Kft., amely budapesti székhelyű ugyan, de tevékenységük jelentős része tiszaújvárosi telephelyeikhez kapcsolódik jelenleg, célzottan a helyi mentőállomás fejlesztését, korszerű eszközökkel való ellátását szerette volna támogatni. Erre teremtett lehetőséget a mentők tevékenységét segítő civil szervezet, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány új, vállalati támogatási programja.

Platina fokozat

E program keretében jött létre az adományozás a Fortrex Kft. pedig, a nyolcmilliós felajánlás eredményeként a mentők platina-fokozatú támogatója lett.

Az adományból többek között szívmegállásos eseteknél használt Lucas3 mellkas-kompressziós berendezést, életmentő beavatkozások modellezéséhez használatos gyakorló eszközrendszereket, illetve égéses esetéknél használt különleges kötszereket is vásároltak a tiszaújvárosi mentők. Mint a Fortrex Kft. cégvezetője, Sendula Péter kifejtette, nagyon fontosnak tartják, hogy abban a városban, ahol működnek és ahol kollégáik a családjaikkal élnek, a cég is hozzájáruljon a lakosságot közvetlenül érintő szolgáltatások fejlesztéséhez, így az életmentés feltételrendszerének javításához. Az Országos Mentőszolgálat Alapítványt az összes magyarországi mentőállomásért tenni akaró mentődolgozók hozták létre 2004-ben, a civil szervezet pénzbeli és szakmai segítségnyújtással járul hozzá a hatékonyabb, gyorsabb és szakszerűbb betegellátáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában