Rendőrségi hír

2019.11.21. 12:00

Veréssel „köszönték” meg, hogy kidobta

Egy eldobott műanyag palack miatt estek neki.

Forrás: Shutterstock

A Szikszói Járásbíróság 2019. október 28-án döntött annak a két vádlottnak az ügyében, akik Szikszón egy élelmiszerbolt parkolójában vertek meg egy férfit, mert az nemtetszését fejezte ki a szemetelésük miatt.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak idén áprilisban egy szikszói áruház parkolójában beszélgettek, miközben energiaitalt fogyasztottak. Miután elfogyott az egyikük itala, megfogta és az autója mellé, a földre dobta az üres palackot.

A közelben parkoló sértett mindezt látva, kiszállt az autójából, odament a vádlottakhoz és elégedetlenségének hangot adva, megfogta a palackot és a szemetesbe dobta. A két férfit ez olyannyira felháborította, hogy mielőtt még a sértett visszatérhetett volna az autójához, nekiestek és több helyen megütötték, megrúgták, mindeközben pedig hangosan szidalmazták.

A járásbíróság a vádlottakat a rendelkezésre álló adatok alapján – figyelemmel arra, hogy a szóban forgó bűncselekmény háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlottak szabadlábon vannak és a büntetés célja ily módon is elérhető – tárgyalás mellőzésével fejenként 2 – 2 évre próbára bocsátotta, továbbá pártfogó felügyeletüket is elrendelte. Az intézkedés értelmében azonban a bíróság mindkét vádlottal szemben büntetést szab ki, ha a próbaidő alatt újabb bűncselekményt követnek el vagy őket elítélik, továbbá a pártfogó felügyelet magatartási szabályait megszegik.

A bíróság döntését a vádlottak és az ügyészség is elfogadta, így az jogerőssé vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában