balesetmegelőzés

2019.11.26. 13:30

Piktogramokat festettek

A bőcsi polgárőrök célja a gyalogos átkelőhelyen történő biztonságos áthaladás.

Elkészültek a felfestések

Forrás: BAZMPSZ

Fotó: Picasa

A gyalogos-átkelőhely biztonságosabbá tétele miatt nemrégiben a gyalogosok figyelmét hívták fel a rendőrök és Szentendre baleset-megelőzési bizottsága a szabályos közlekedésre. A település illetékességi területén számos olyan gyalogos-átkelőhely van, melyeket a forgalomirányító fényjelző készülékek még nem védenek. A gyalogosan közlekedők tekintetében fontos szempont, hogy mielőtt lelépnek a gyalogos-átkelőhelyre, alaposan nézzenek szét és győződjenek meg annak biztonságosságáról. Annak érdekében azonban, hogy megfelelően körül tudjanak tekinteni, a figyelmüket az adott helyzetre kell koncentrálniuk, melyet megnehezíthetnek bizonyos tényezők, mint például a mobiltelefon vagy a fülhallgató használata.

A baleset-megelőzési kampány célja az, hogy tudatosuljon a gyalogosan közlekedőkben: amíg áthaladnak a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, ne használjanak okos eszközt, és ne hallgassanak zenét a fülhallgatón keresztül.

A Bőcsi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott: a polgárőrök négy helyszínen piktogramok felfestésével hívták fel a gyalogosok figyelmét a biztonságos közlekedésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában