Kék hírek

2019.11.08. 12:00

Kidobta más szemetét, alapos verést kapott érte

A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt egy 26 és egy 34 éves férfi ellen garázdaság miatt.

Illusztráció

A vádlottak áprilisban a délutáni órákban Szikszón, egy élelmiszerbolt parkolójában az autójuk mellett energiaitalt fogyasztottak. Miután megitták, az egyik vádlott az üres italos dobozt az autó mellett a földre dobra. Ezt látta a közelben parkoló sértett, aki kiszállt az autóból, a vádlottak számára hallhatóan rosszallását fejezte ki a szemetelés miatt, az eldobott hulladékot felvette, és bedobta a közelben lévő szemetes konténerbe, majd visszaindult.

A vádlottak ettől annyira felháborodtak, hogy először leköpték a férfi autóját, majd együttesen rátámadtak, trágár módon szidalmazták, letépték róla a felső ruházatát, és több esetben testszerte megütötték és megrugdosták. A férfi a bántalmazás következtében felületi hámsérülést szenvedett el, azonban nem ment orvoshoz, és könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztett elő magánindítványt.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlottak szabadlábon vannak – tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben mindkét vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott pártfogó felügyelet elrendelésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában