Sziréna

2019.11.16. 13:03

Halálos baleset, tiltott prostitúció, rablás, garázdaság az elmúlt 24 órában Borsodban

Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből.

Forrás: Illusztráció police.hu

A megye rendőri szervei 2019. november 15-én egy-egy főt tiltott prostitúció, járművezetés az eltiltás hatálya alatt, illetve a távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt vettek szabálysértési őrizetbe. Az illetékes rendőrkapitányságok a személyi szabadságukban korlátozott szabálysértőket 72 órán belül állítják bíróság elé.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást két kurityáni férfival szemben, akik 2019. november 15-én 17 óra előtt Kurityánban előzetes szóváltást követően az utcán bántalmazták egymást. A garázda férfiakat a rendőrök elfogták és előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki.

A fenti eseten túlmenően szintén a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság három személyt vett őrizetbe rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsítottak 2019. november 15-én 21 óra előtt Kazincbarcikán, a buszvégállomáson odamentek egy 16 éves fiúhoz és barátjához, majd elkérték a 16 éves fiú telefonját. Amikor a sértett vissza akarta kérni a mobilt megveréssel fenyegették, majd ököllel arcon ütötték. Ezt követően az útonállók a sértett védelmére kelt barátját is bántalmazták. A rablók a telefonnal és egy zenedobozzal elmenekültek. A bejelentést követően a rendőrök egy órán belül azonosították és elfogták a támadókat, akiket gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vettek. A sajókazai támadóktól a nyomozók lefoglalták a sértettől elvett értékeket.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes megelőző távoltartást egy esetben a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt. Ongán, 2019. november 15-én a kora esti órákban egy 53 éves sajószentpéteri férfi az út mentén leparkolt mikrobuszával, majd a jármű hátsó rakteréhez ment. A gépjármű ekkor eddig tisztázatlan körülmények miatt hátrafelé elindult és elsodorta a férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

Megyénk közútjain a fenti baleseten kívül további tizenegy anyagi kárral járó ütközés történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában