Encs

2019.11.05. 18:45

Elkezdődött az encs-fügödi lincselők pere a bíróságon

Első tárgyalást tartott az Encsi Járásbíróság a boltosnőt kis híján agyonverő férfiak ügyében.

Fotó: Tóth Balázs

Elkezdődött a várhatóan nem rövid tárgyalási folyamat az Encsi Járásbíróságon, amelyen két vádlottnak kell felelnie amiatt, hogy maradandó sérülést is okozva bántalmazták azt a helyi boltosnőt, aki önhibáján kívül elütötte a család egyik kislány tagját. Az ügyben bő egy hónapja már megtartották az előkészítő ülést, azonban az ügyész nem tett mértékes indítványt, így a vádlottak sem mondtak le a tárgyaláshoz való jogukról.

A vádirat szerint a sértett autója elé szaladt az út szélén parkoló autó takarásából a másodrendű vádlott kislánya. A sértett nem tudta elkerülni az ütközést és a gyermeket elütötte, majd egy kerítésnek ütközött és az árokban állt meg. Ekkor az elsőrendű vádlott, H. Krisztofer kiszaladt az útra, és a sértettnek rontott, lendületből ököllel arcon ütötte, majd ütlegelni kezdte. Néhányan a sértett védelmére keltek és próbálták távol tartani az elsőrendű vádlottat a sértettől. Mindezzel egy időben a másodrendű vádlott, T. Dávid is odarohant a sértetthez és megfenyegette, ha meghal a kislány, akkor megöli, majd a ruháját rángatta és ütni kezdte. Hamarosan félszázan csődültek a helyszínre, de az elsőrendű vádlottat azonban továbbra sem sikerült megnyugtatni, még az időközben kiérkező rendőrök szolgálati gépjárműveit is megrongálta, s a mentők gépkocsiját is ütlegelte. A kislányt helikopterrel szállították végül kórházba. Az ügy sértettje, a kislányt elütő boltosnő számos sérülést szenvedett, amelyek között van maradandó fogyatékosságot okozó és nyolc napon túl gyógyuló is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában