jókor jó helyen

2019.11.14. 19:00

A két járőr, aki meghallotta a segélykiáltást

A rendőrök segítettek azon az idős mezőkövesdi férfin, aki elesett az udvarán és nem tudott bemenni a házába.

Tóth Balázs

Gál Klaudia és Bukó László

Fotó: Tóth Balázs

Mint beszámoltunk róla, a 94 esztendős bácsi a kutyáját szerette volna megetetni még november 11-én, de elesett, majd hiába kiabált segítségért, azt végül éjszaka a rendőrök hallották meg.

– Gépkocsizó járőrszolgálatot láttunk el Mezőkövesd belterületén. Amikor a Margit utcába érkeztünk, lassan, leengedett ablakkal haladva arra lettünk figyelmesek, hogy valaki segítségért kiabál. Megálltunk, kiszálltunk az autóból és elindultunk a hang irányába. Az egyik udvarról jött a segítségkérés. A kapu nem volt kulcsra zárva, bementünk és megláttuk a bácsit, aki a székben ült és segítséget kért. Közöltük vele, hogy rendőrök vagyunk, s megkérdeztük, miben segíthetünk – elevenítette föl az eseményeket Bukó László rendőr őrmester.

Megtudták, az idős férfi még délután kijött az udvarra kutyát etetni, de rosszul lépett, elesett, beütötte fejét és a karját. Annyi ereje volt, hogy székre ült, azóta kiabált. Mentőt hívtak hozzá, miközben bevitték a házba, ahol beterítették pokróccal. A bácsi elmondta nekik, 3-4 órát ült odakint. A mentők megvizsgálták, majd az egri kórházba szállították.

Gál Klaudia rendőr őrmester elárulta, ilyen esetük még nem volt, olyan viszont már történt, hogy valaki eszméletét vesztette közterületen, s neki segítséget nyújtottak, mentőt hívtak hozzá. Megtanulták, hogyan kell segítséget nyújtaniuk, újraélesztésre még nem volt szükség, de a mostanihoz hasonló esetek már előfordultak.

– Napközben még jó idő van, de éjszaka lehűl a levegő, most is öt fok volt. Ilyenkor járőrözés közben mindenre figyelünk, az idősekre is, az utcán sétálókra, biciklizőkre, nehogy elessenek, megsérüljenek, kihűljenek – mondta Gál Klaudia. Hozzátette, igyekeznek a járőrök minden utcába igyekeznek eljutni.

A helyszínen megtudtuk, a környékbeliek csak a rendőrök, mentők érkezése után értesültek a történtekről és értesítették a bácsi lányát. A bácsit kedves embernek ismerik, aki sokszor szokott kiabálni a szomszédoknak. Este viszont mindenki a házában volt, s a kutya is ugatott. A rendőröknek szerencséjük volt, hogy bejutottak a kapun, hiszen az mindig zárva van. Úgy tudjuk, a bácsi karja, bordája sérült meg. Szerencséje volt, hogy a rendőrök meghallották a hangját, hiszen hajnalra kihűlhetett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában