Bűnügy

2019.11.04. 14:00

A Debreceni Ítélőtáblán a húsvéti aszalói gyilkosság

A Debreceni Ítélőtábla előtt az élettársát leszúró nő ügye.

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM-archívum

B. Izabella és élettársa Aszalón több hozzátartozójukkal éltek együtt, a családban közösen nevelték két gyermeküket. A pár között gyakoriak voltak a veszekedések. Tavaly húsvét hétfőn mindketten alkoholt fogyasztottak, ittasságuk miatt a nap folyamán többször veszekedtek, a vita alkalmanként tettlegességbe is torkollott.

Délután a férfi az udvaron fát aprított, miközben kétéves gyermeke is az udvaron játszott. A kislány kiment az utcára, emiatt a férfi dühös lett, egy deszkával a kezében utána indult és hangosan szidalmazta a gyermeket. A nő kivette a férfi kezéből a fadarabot, azzal élettársa hátára ütött, ami miatt ismét veszekedtek. A nő a lakásba indult, az ajtó mellett meglátta a küszöbön lévő 31 centis kést, felvette és a karján, valamint a mellkasán megszúrta vele a férfit. A férfi a helyszínen életét vesztette.

Fellebbeztek

A Miskolci Törvényszék idén júliusban B. Izabellát emberölés bűntette miatt 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés érdekében, jogos védelmi helyzetre hivatkozással, illetve minősítés változtatása érdekében enyhítésért fellebbezett. A Debreceni Ítélőtábla a héten tárgyalja az ügyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában