katasztrófavédelmi hírek

2019.11.05. 07:30

A 44. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 98 alkalommal riasztották, amiből 39 tűzeset volt.

Illusztráció

Forrás: Illusztráció

Kigyulladt egy negyvennyolc négyzetméter alapterületű garázs Tiszalúcon, a Dózsa György utcában október 31-én. A helyiségben egy személyautó és berendezési tárgyak égtek. A szerencsi és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos két gázpalackot távolított el a garázsból és áramtalanította az épületet. Az egységek a munkálatok közben egy szén-dioxid palackot találtak a helyiségben, amelyet hőhatás ért, így gondoskodtak a visszahűtéséről. A tűzben senki sem sérült meg.

Berendezési tárgyak gyulladtak meg egy lakóházban Mezőkövesden, a Lajos közben október 31-én. A tüzet a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el. A lángok a felső szintre és a tetőszerkezetre nem terjedtek át, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében rokonaik segítettek.

Kigyulladt egy bálázógép a 37-es főút mellett, Onga külterületén november 1-én. A miskolci hivatásos tűzoltók leválasztották a berendezést az azt vontató traktorról és eloltották a tüzet. Az eset során senki sem sérült meg.

Három személyautó karambolozott az M30-as autópálya 1-es kilométerszelvényében, Mezőcsát térségében november 2-án. A balesethez a mezőcsáti és a mezőkövesdi hivatásos, valamint mezőcsáti önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek feszítővágó berendezés segítségével szabadítottak ki egy embert a jármű alól, egy utast pedig az egyik járműből, majd átadták őket a mentőszolgálat munkatársainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában