Sziréna

2019.10.30. 16:00

Leállt a nyomozás a halott csecsemő ügyében

Ötszázezer forint volt a nyomravezetői díj a papírgyárnál talált halott újszülött ügyében.

Horváth Imre

Illusztráció

Forrás: Flickr

A lakossági bejelentés 2015. augusztus 26-án az esti órákban érkezett a papírgyár környékén talált elhunyt újszülött gyermekről. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a fiúcsecsemő élve született.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Ezt a díjkitűzést vonta most vissza a főkapitányság vezetője, így megérdeklődtük, hogy mi történt, megkerült-e az elkövető, vagy már az ügy nem aktuális?

Nem felejtették el…

Mint Dobi Tamás százados, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense érdeklődésünkre elmondta, a nyomozást a törvényi szabályozásnak megfelelően felfüggesztették, az elkövető kilétére egyelőre nem derült fény, ennek megfelelően vonták vissza a díjkitűzést is.

A sajtóreferens elmondta, hogy ez nem jelenti azt, hogy az ügyet elfelejtenék, amint használható adat, információ jut a rendőrség tudomására, azonnal folytatják a nyomozást. Mint történt például a 2011-es kettős szikszói emberölésnél, amelynek nyomozását 2015-ben függesztették fel, majd az újabb információk birtokában 2017-ben indították újra, és tavaly fogták el az elkövetőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában