Rendőrségi hír

2019.10.23. 09:30

Idős emberek az ózdi rablássorozat áldozatai

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt négy férfi ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette, rablás bűntette, kifosztás bűntette, közokirattal visszaélés vétsége és készpénzt-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt.

Horváth Imre

Forrás: shutterstock

A vádlottak 2019. február hónap közepén Ózd belterületén lézengtek a délutáni órákban, és felfigyeltek egy kutyáját sétáltató, gyenge testalkatú idős férfira, aki a nyakába akasztva viselt egy kistáskát. Egyikük odalépett hozzá, és figyelemelterelésként megkérdezte tőle, hogy mennyi az idő, míg vádlott-társa megragadta a táskát, és egy erőteljes mozdulattal földre rántotta a sértettet.

A földön fekvő férfit mind a négy vádlott megrugdosta, majd egyikük elvette tőle a táskát az abban lévő 2.000,- Ft készpénzzel, mobiltelefonnal, kisebb értékű személyes tárgyakkal és személyi okmányokkal együtt. A sértett a combján 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

A vádlottak 2019. február hónap közepén szintén Ózd belterületén tartózkodtak a késő délutáni órákban, és észrevettek egy ittas férfit. Hirtelen körbevették, test szerte ütlegelték, rugdosták, majd a földre került sértettől elvették a hátizsákját az abban lévő fejhallgatóval, napszemüveggel, termosszal és ruhaneművel. A sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

A vádlottak egyike önállóan is több rablást, illetőleg kifosztást követett el Ózd belterületén idős nők sérelmére. 2018. november hónap végén a délelőtti órákban egy 75 éves nőt követett az utcán, majd a lépcsőház bejárati ajtajánál odalépett hozzá és kitépte a kezéből a szatyrot, amelyben 4.500,- Ft készpénz volt, valamint a sértett személyes okmányai.

2018. december hónap közepén a déli órákban kifigyelt egy 77 éves nőt, és amikor az lakásának lépcsőházába bement, követte, majd hátulról nagy erővel meglökte. A lépcsőre esett sértettől elvett egy szatyrot, amelyben 700,- Ft készpénz volt.

Szintén december hónap közepén a kora délutáni órákban egy 77 éves nőt – miután megfigyelte, hogy hová fog bemenni – bevárt a lépcsőházban, és egy erőteljes mozdulattal megrántotta a sértetten lévő táskát, így a nő arccal a lépcsőfok élére vágódva elesett, a táska szíja elszakadt, azzal a vádlott elszaladt. A táskában 19.000,- Ft készpénz volt és áruházi pontgyűjtő kártyák. A sértett koponyazúzódásos és csípőzúzódásos, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltás mellékbüntetést, illetve egyikük tekintetében vagyonelkobzást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában