elismerések

2019.10.29. 16:30

Elismert polgárőrmunka

Az Országos Polgárőr Szövetség is megemlékezett az évfordulón.

A mindennapjainkban szinte mindenütt jelen vannak a polgárőrök

Forrás: ÉM

Magasztos, méltóságteljes, az 1956-os hősök emlékéhez méltó díszünnepséget rendezett az Országos Polgárőr Szövetség, melyen a megemlékezés mellett számos polgárőr kapott rangos elismerést.

Áldozatos munka

Az Országos Rendőr-főkapitányság auditóriumában a polgárőröket Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára köszöntötte. Kiemelte, hogy nagyon fontos a biztonság és azon belül a közbiztonság, melyben Magyarország ma az élen jár. Ebben komoly szerepük van a polgárőröknek. Megköszönte a polgárőrvezetőknek, hogy összetartanak és irányítanak egy ilyen nagy szervezetet, mint a Polgárőrség, és megköszönte valamennyi polgárőrnek a magyar nemzetért tett áldozatos munkáját.

Az Országos Polgárőr Szövetség éves, kiemelt rendezvényének számító 1956-os díszünnepség részeként a Polgárőrség legjobbjainak, polgárőröknek, polgárőrvezetőknek és a polgárőrséget támogató személyiségeknek is köszönetet mondtak azzal, hogy különböző elismerésekben, díjakban és jutalmakban részesítették őket. Az elismerések átadása után a Készenléti Rendőrség zenekarának műsorát hallgatta meg az értekezlet.

Szervezetten, hatékonyan

„Azt gondolom, hogy Magyarország legjobb polgárőrei kaptak ma elismeréseket és kitüntetéseket – kezdte a pohárköszöntőt dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, aki szívből gratulált minden jutalmazottnak. – Ez is azt mutatja, hogy a Polgárőrség szervezetten, egységesen és hatékonyan működik.”

Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet kapott Cseh László Sándor, a Bűnmegelőzési Centrum Közhasznú Polgárőr Egyesület elnöke. Szent László Érem kitüntetésben részesült Török Barnabás, az OPSZ Felügyelő Bizottságának elnöke. Az „Év Polgárőre” kitüntetést vehette át: Kanyog Bertalan Járási koordinátor. Az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntetést kiérdemelte: a Szerencsi Polgárőr Egyesület és a Járdánházai Polgárőr Egyesület. Az „Év Polgárőr Pedagógusa” kitüntetésben részesült: Ujlaki István, a Borsod-Abaúj-Zemplén MPSZ ifjúsági és sport alelnöke, a Bőcsi Általános Iskola igazgatóhelyettese, a Bőcsi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja. Az „Év Lovas Polgárőre” kitüntetést: Viszovszki Gábor, a Szikszói Polgárőr Egyesület tagja kapta meg. Országos rendőr-főkapitányi elismerésben és tárgyjutalomban részesült: Czető István, a Gesztelyi Polgárőr Egyesület elnöke. A Polgárőr hivatás – Polgárőr életforma – Polgárőr identitás témakörben kiírt pályázat elbírálása után: I. helyezett Hladon Sándor (Izsófalva), II. helyezett Ujlaki István (Bőcs) lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában