olaszliszkai lincselés

2019.09.24. 20:00

Több millió forintot ítéltek meg egy másik olaszliszkai lincselőnek

Újabb olaszliszkai lincselő tartott igényt kártérítésre a rossz fogva tartási körülmények miatt.

Illusztráció

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Tovább borzolja a kedélyeket a Szögi Lajos agyonverése miatt elítéltek sorsa – írja a Magyar Nemzet. Ahogy m is megírtuk, közfelháborodást váltott ki nyáron, amikor egyikük, ifj. H. Dezső feltételesen szabadulhatott, tekintettel a jó magaviseletére. Neki korábban ötmillió forintot ítélt meg „az emberhez méltatlan” fogvatartási körülményei miatt a bíróság. A pénz végül a Szögi családhoz került, nemrég pedig ugyanez a kártérítési folyamat ismétlődött meg.

A Szögi Lajost meglincselő nyolc helyi roma közül F. Györgynek hatmillió forintot ítélt meg az illetékes bíró – erősítette meg a Magyar Nemzetnek Helmeczy László, az áldozat családjának jogi képviselője.

Helmeczy László ügyvéd 11 évvel ezelőtt polgári perben 46 millió forint kártérítést ítéltetett meg a brutálisan kivégzett férfi hozzátartozói­nak.

A kártérítést a jogerősen elítélt nyolc lincselőnek kell megfizetnie, ám a végrehajtó sokáig semmit sem talált a nevükön, végül mindössze egy használt autót tudott lefoglalni, azt is a jogi képviselő felszólítására. A megítélt kártérítésről is az ügyvéd értesítette a végrehajtót, aki zároltatta a lincselő büntetés-végrehajtási számláját.

– Álláspontom szerint a tettesek számlájára érkező pénz minden fillérje az áldozat családját illeti. Csakúgy, mint a fiatalabb H. Dezső esetében, ezúttal sem a végrehajtó értesített engem, hanem nekem kellett megtudnom, mi a döntés. A végrehajtó fogja a családnak átutalni a pénzt – fejtette ki Helmeczy László.

F. György többszörösen büntetett előéletű hatodrendű vádlottja volt a pernek, első fokon 15 év fegyházat kapott, ám a 2009-es jogerős ítélet szerint életvitele, viselkedése annyira veszélyes a társadalomra nézve, hogy nem elegendő határozott ideig tartó szabadságvesztésre ítélni. Ezért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a táblabíróság, leghamarabb harminc év fegyházbüntetés letöltése után szabadulhat feltételesen. Ő volt az a lincselő, aki a már földön fekvő, magatehetetlen Szögi Lajost páros lábbal oldalba rúgta, összetörve a bordáit.

Forrás: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában