balesetmegelőzés

2019.09.11. 09:00

Optikai, akusztikus, sárga jelek az aszfalton

A sebességkorlátozás nem hozta meg a várt eredményt.

Horváth Imre

Lassító csíkokat helyeztek el a zsolcai körforgónál

Fotó: Bujdos Tibor

Gyakoriak a balesetek Miskolc határában, a zsolcai körforgalom Miskolcra befelé jövő, úgynevezett „surranó sávjában”, írtuk többször is. A kanyar íve, az autópálya felüljárója alatti rész könnyen nedvesedő, lefagyó útburkolata kifog azokon az autósokon, akik túl nagy lendülettel akarják abszolválni, emiatt gyakori, hogy a szalagkorlátnak ütköznek, sőt az sem ritka, hogy az árokban kötnek ki az autók. A probléma a rendőrség és a Magyar Közút számára is ismert, így tavaly egy felülvizsgálati megbeszélés után a korábbi 60-ról 40 kilométer/órára csökkentették a megengedett sebességet tábla kihelyezésével. Már akkor jelezték, ha az eddigi intézkedések nem hozzák meg a kívánt eredményt, keresztirányú, optikai, akusztikus burkolati jelek elhelyezését tervezik.

„2019-ben ismét rendkívüli forgalmirend-felülvizsgálatot tartottunk a rendőrség bevonásával. Az eljárás során a táblázás hatékonyságának növelése érdekében forgalomlassító harántcsíkozás (keresztirányú rázóbordák) elhelyezéséről döntöttünk. A harántcsíkozás mellett a surranóágon az előzési lehetőséget is megszüntetjük mindkét oldali optika, azaz az út szélén futó folyamatos vonal, valamint a körforgalom felőli optika mellett „forgalomtól elzárt terület” felfestésével. A harántcsíkozást és az optikát már felfestettük, a „forgalomtól elzárt terület” festését keddre ütemeztük” – tájékoztatták lapunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában