Encsi támadás

2019.09.25. 17:30

Felfokozott hangulat volt a gázolás után

Részben elismerték tetteiket a fügödi boltosnőt majdnem meglincselő férfiak.

Tóth Balázs

Az encsi tárgyaláson

Fotó: Tóth Balázs

Kedden reggel tartott előkészítő ülést az Encsi Járásbíróság az Encs-Fügöd városrészen történt támadás ügyében, melyben a vádlottak nekirontottak a sértettnek, miután az autójával elütötte egyikük, az úttestre kirohanó gyermekét.

Kazuska Melinda alügyész ismertette a vádirati tényállást, amely szerint a vádlottak 2018. október 6-án Encs egyik városrészén, Fügödön tartottak családi rendezvényt. A sértett autójával éppen erre közlekedett, amikor az út szélén parkoló autó takarásából elé szaladt a másodrendű vádlott kislánya. A sértett nem tudta elkerülni az ütközést és a gyermeket elütötte, majd egy kerítésnek ütközött és az árokban állt meg.

Ekkor az elsőrendű vádlott, H. Krisztofer kiszaladt az útra, és a sértettnek rontott, lendületből ököllel arcon ütötte, majd ütlegelni kezdte. Néhányan a sértett védelmére keltek és próbálták távol tartani az elsőrendű vádlottat a sértettől. Mindezzel egy időben a másodrendű vádlott, T. Dávid is odarohant a sértetthez és megfenyegette, ha meghal a kislány, akkor megöli, majd a ruháját rángatta és ütni kezdte. Hamarosan félszázan csődültek a helyszínre, de az elsőrendű vádlottat azonban továbbra sem sikerült megnyugtatni, még az időközben kiérkező rendőrök szolgálati gépjárműveit is megrongálta, s a mentők gépkocsiját is ütlegelte. A felfokozott hangulatú elkövető halállal fenyegetést a rendőri jelenlét ellenére sem fejezte be. A kislányt helikopterrel szállították végül kórházba.

Az ügy sértettje, a kislányt elütő boltosnő számos sérülést szenvedett, amelyek között van maradandó fogyatékosságot okozó és nyolc napon túl gyógyuló is.

Folytatás novemberben

Az ügyészség nem tett mértékes indítványt, ezért a vádlottak az előkészítő ülésen nem tettek vallomást, tárgyaláshoz való jogukról nem mondtak le, bűnösségüket részben elismerték, így az ügy előkészítő ülésen történő befejezésének feltételei nem álltak fenn.

Az ügyész az elsőrendű vádlottal szemben súlyos testi sértés és rongálás, míg a másodrendű vádlottal szemben garázdaság, könnyű testi sértés és rongálás elkövetése miatt szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta az elsőfokú bíróságnál.

Az Encsi Járásbíróság 2019. november 5-én, 7-én és 12-én 8 órakor folytatja az ügy tárgyalását, melyre tanúkat idéz, ezek között vannak az eseményen részt vevő utcabeliek, családtagok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában