Rendőrségi hír

2019.09.14. 18:30

Bíróság elé áll a nevelt fiait leszúró ózdi férfi

Emberölés miatt felel, akár életfogytiglani börtönt is kaphat.

Illusztráció

Tavaly november 26-án történt a tragikus eset: ózdi otthonában éjjel támadt a férfi az alvó élettársára, egy késsel mellkason szúrta. A zajra felébredtek a nő gyermekei, akik megpróbálták édesanyjukat megvédeni, de a vádlott a két fiúra is késsel támadt, miközben azt hangoztatta: „megöllek benneteket”. Az egyik fiatalt a mellkasán, a másikat a háta bal oldalán szúrta meg, mindketten azonnal életüket vesztették. A férfi ezután a bejárati ajtót kulcsra zárta, a kulcsot a párnája alá rejtette, sérült élettársát az ágyra fektette és saját magán is sebet ejtett.

„Együtt halunk meg…”

A nő kérte a férfit, hogy engedje ki, de ő azzal utasította el a kérését, „most már együtt halunk meg”. A nőnek órákkal később sikerült kijutnia, és a járókelőktől kért segítséget.

A letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének megállapítása esetén 20 évig terjedő vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható. A bíróság álláspontja szerint a büntetés mértékére figyelemmel tartani lehet attól, hogy a vádlott szabadlábra kerülése esetén megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől, de az is megalapozottan feltehető, újabb bűncselekményt követne el. A Miskolci Törvényszék a vádlott letartóztatását fenntartotta. Az előkészítő ülést október 22-én tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában