Rendőrségi hír

2019.09.16. 09:00

A szelfizést és az élőzést is ellenőrzik a rendőrök

Összehangolt közúti ellenőrzés kezdődik hétfőn Magyarország egész területén.

Szaniszló Bálint

A rendőrség a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján szeptember 16. és szeptember 22. között tartja meg Magyarországon a Figyelemmel az útra elnevezésű közlekedésbiztonsági ellen­őrzését.

Az európai kampány során elsősorban a menet közbeni mobiltelefon-használatot ellenőrzik, de nagy hangsúlyt kap a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények ellenőrzése és kiszűrése, mint például a jármű vezetőjének menet közbeni chatelése, közösségi oldalon élőzés, szelfizés.

Az utóbbi időben egyre jobban divattá vált, hogy vezetés közben élő közvetítést adnak az útról egyes autósok. Ez azt jelenti, hogy mobiltelefonjukat kézben tartva készítenek online videófelvételt az útról. Ezzel azonban elvonják a figyelmüket a vezetésről és a forgalomról, és ezzel rendkívüli balesetveszélyt okoznak. Több emberéletet követelő baleset történt már ilyen helyzetben az elmúlt időszakban. Akit ilyenen kapnak, súlyos büntetés vár rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában