Kék hírek

2019.07.25. 15:30

Letartóztatásban marad az ezer forintos rabló

A bíróság fenntartotta a letartóztatását és előkészítő ülésre tűzte ki annak a fiatalkorú férfinak a büntetőügyét, aki Miskolcon, a Centrum Áruház előtti villamosmegállóban megfenyegetett és pénzt követelt egy kiskorútól.

Illusztráció

A rendelkezésre álló adatok szerint a vádlott és ismeretlen társa január 14-én, a késő esti órákban megállította a villamosmegállóba tartó sértettet, majd megfenyegette, hogy leszúrja, ha nem ad neki 10.000,- forintot. A sértett annyira megijedt, hogy közölte, nincsen nála pénz, csak egy bankkártya. A vádlott felszólítására a sértett elment a közeli bankautomatához, ahol lekérdezte az egyenlegét. Miután a vádlott is látta, hogy a sértett bankszámláján valóban nem volt elegendő pénz, így már 1.000,- forinttal is beérte. Miután a pénzt elvette a sértettől, társával elmenekült a helyszínről.

A letartóztatásban lévő fiatalkorúval szemben rablás miatt indult büntetőeljárás. Figyelemmel arra, hogy az elkövetéskor a 16. életévét nem töltötte be, a fenti cselekmény miatt 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A kiszabható büntetés mértéke miatt reális a veszélye a vádlott szökésének, valamint az életmódja is arra enged következtetni, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A fenti indokokra tekintettel a Miskolci Járásbíróság a vádlott letartóztatását továbbra is fenntartotta. A végzéssel szemben a fiatalkorú védője fellebbezést nyújtott be a bíróságra.

A Miskolci Járásbíróság szeptember 23–án 8 órától tart előkészítő ülést az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában