Rendőrségi hír

2019.07.31. 13:19

Csúzli kilőtte a bódult sofőrt

Egy „időzített bombát” hatástalanítottak a rendőrök Szerencs külterületén. Csúzli, a rendőrkutya gyakorlatilag mindenhol drog nyomait jelezte a megállított járműben.

Csúzli kilőtte a bódult sofőrt

Forrás: police.hu

A Tispol Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési és pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását vizsgálták a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is az elmúlt napokban. A járőrök 2019. július 24-én 10 óra körül, Szerencs külterületén megállítottak egy küllemében és bizonytalan úttartásában is messziről feltűnő járművet.

A sofőrnél alkalmazott alkoholteszter negatív értéket mutatott a droggyorsteszt azonban több kábítószer használatát is kimutatta. A 32 éves gyömrői férfi a helyszínen elismerte, hogy kábítószert fogyasztott a vezetés megkezdése előtt.

Az időközben a helyszínre érkező Csúzli, a drogkereső rendőrkutya az autóban szinte nem talált olyan helyet, ahol ne jelezte volna a kábítószer jelenlétét. A jármű átvizsgálása szintén eredményre vezetett, kábítószer gyanús növényi származékot foglaltak le a rendőrök.

A Szerencsi Rendőrkapitányság a 32 éves férfival szemben kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan, vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.

A hatósági ellenőrzések célja a kiemelt közlekedési szabálysértéseket szándékosan megszegő sofőrök és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése, ezzel a balesetek megelőzése, a tiszta és biztonságos közlekedésért.

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában