Országos Tűzoltó Strandfocibajnokság

2019.07.31. 12:30

Borsodi fölény a Tűzkakas kupán

A hétvégén tartották a XXIV. Tűzkakas Országos Tűzoltó Strandfocibajnokság döntő mérkőzéseit.

Látványos mérkőzéseket vívtak a csapatok

Fotó: Boros Brigitta

Két napon át huszonhat csapat négyszáz sportolója játszott hetvenegy mérkőzést Pakson a Tűzkakas vándorkupán.

Huszonnegyedik alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesület és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület a Tűzkakas Országos Strandfocibajnokságot, amelynek a Paksi Ürgemezei Strand adott otthont. Az időjárás ezúttal is kedvezett a versenyzőknek és az őket kísérő családtagoknak, bár az idén nem a kánikulával kellett megküzdeni. A vihar végül elkerülte Paksot, a nap viszont csak rövid időre bújt elő a felhőtakaró mögül. Ez azonban nem szegte sem a versenyzők, sem a szurkolók kedvét.

Ugyanazok

A szombati selejtezőket követően vasárnap már egyenes kieséses rendszerben zajlottak a mérkőzések. A legjobb négybe ugyanazok a csapatok kerültek, amelyek tavaly, csak a sorrend módosult. Az elődöntők során is kemény küzdelmek folytak, a tavaly győztes pécsieknek azonban nem sikerült felülkerekedniük az ózdiakon, a 2–1-re elvesztett mérkőzés után már csak a harmadik helyért játszhattak a Kiskunhalassal, de 2–0-ra elvéreztek ellenük, így kitartó küzdelmük ellenére lecsúsztak a dobogóról.

A Kiskunhalas–Miskolc mérkőzésnek 1–3 lett a végeredménye, így előbbiek végül a dobogó harmadik fokára állhattak fel, és ezzel eldőlt, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye viszi a pálmát az idei Tűzkakason. A mindent eldöntő utolsó meccset Miskolc és Ózd csapata játszotta, a viadalból az előbbiek kerültek ki győztesen. A rendkívül izgalmas mérkőzésen ötször akadt hálóba a labda, háromszor a miskolciaknak, kétszer az ózdiaknak sikerült betalálniuk.

Különdíjak

A kiemelkedő teljesítményeket ezúttal is díjazták. A gólkirály a Jászberényi Öregfiúk játékosa, Tóth István lett, aki kilenc gólt rúgott. A legjobb kapusnak ismét az ózdi Csák László bizonyult, a legjobb mezőnyjátékos a pécsi Kis-Varga Attila lett, míg a legsportszerűbb csapatnak a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot választották. A legjobb paksi játékos címet Hahn János nyerte el.


A huszonnegyedik Tűzkakas végső sorrendje:

1. Miskolc HTP

2. Ózd HTP

3. Kiskunhalas HTP

4. Pécs HTP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában