Rendőrségi hír

2019.06.23. 07:30

V. megyenap Tarcalon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési és Balesetmegelőzési Osztályainak munkatársai vagyonvédelmi, valamint balesetmegelőzési információkkal szolgáltak a rendezvényen megjelentek számára.

Forrás: police.hu

Tarcalon 2019. június 15-én az V. Megyenapon is Házhoz mentek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai. A rendőrségi program a célja az előző évekhez hasonlóan továbbra is az, hogy hiteles forrásból származó információk közreadásával segítse a rendőrség a lakosság biztonságának megteremtését, valamint a megfelelő döntések meghozatalát.

V. megyenap Tarcalon
Fotó: police.hu

A bűnmegelőzési szakemberek további feladata növelni az állampolgárok önvédelmi képességét. A felnőttek a Police Coffee program keretein belül biztonságtechnikai ajánlásokról, áldozatvédelemről beszélgethettek egy kávé mellett rendőrségi szakemberekkel. A kitelepülés során az érdeklődök ingyenesen regisztráltathatták kerékpárjaikat a Bike Safe rendszerben.

V. megyenap Tarcalon
Fotó: police.hu

A biztonságos közlekedés érdekében a szakemberek kiemelték a szabályok betartásának fontosságát, a nyári melegben történt utazások és a megnövekedett közúti forgalom veszélyeit. Felhívták a résztvevők figyelmét, hogy a közlekedők a nyári időszakban különösen figyeljenek a gyermekekre, amennyiben az úttesten vagy annak környezetében gyalogosan vagy kerékpárral megjelennek.

V. megyenap Tarcalon
Fotó: police.hu

Számítsanak arra, hogy a gyermekek közlekedése kevésbé kiszámítható, sokszor nincs veszélyérzetük.

V. megyenap Tarcalon
Fotó: police.hu

A biztonságos közlekedés népszerűsítése érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai lehetőséget biztosítottak a gyerekeknek közlekedési témájú szimulátoros és kirakós játékok kipróbálására, illetve az érdeklődőknek apró ajándékokkal is kedveskedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában