kék hírek

2019.06.04. 13:00

Több lopás is van a pultos nő karját eltörő támadó számláján

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze indítványozta a 31 éves férfi letartóztatását rablás bűntette, súlyos testi sértés bűntette és lopás bűntette miatt.

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Ahogy azt hétfőn megírtuk, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás adatai szerint a gyanúsított május utolsó napán, a hajnali órákban egy söröző környezetében elbújva megvárta, amikor a pultosként dolgozó nő bezárja a szórakozóhelyet, és a járdán haladó sértett elé kiugrott, a táskáját követelve tőle. A nő ezt megtagadta, ekkor a gyanúsított egy bottal, több alkalommal a bal alkarjára ütött, és így megszerezte a táskát a benne lévő 5 500 Ft összegű készpénzzel, személyes iratokkal, parfümmel, mobiltelefonnal, telefontöltővel és kulcscsomókkal, összesen 30.000 Ft értékben. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló alkartörést szenvedett el.

Betört, lopott

A cselekmény után két napra Girincs településen a gyanúsítottal szembeni rendőri intézkedés alkalmával ruházat átvizsgáláskor az eltulajdonított mobiltelefon lefoglalásra került.

A gyanúsított emellett március második felében, a hajnali órákban betört a Tiszaújvárosban az egyik szerszámboltba, és onnan két darab benzinmotoros láncfűrészt tulajdonított el összesen 197.800 Ft értékben, valamint Tiszaújvárosban, a hajnali órákban az egyik sörözőben ideiglenesen őrizetlenül hagyott női táskát tulajdonított el a benne lévő 80.000 Ft készpénzzel, bankkártyával, személyes iratokkal és aranykarlánccal, összesen 335.000 Ft értékben.

A gyanúsított többszörös visszaeső, és jelenleg is két másik büntetőeljárás hatálya alatt áll, amelyek lopás vétsége, illetőleg magánlaksértés bűntette miatt vannak ellene folyamatban. A Miskolci Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva – figyelemmel arra, hogy megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné a sértettet vagy más személyeket megfélemlítve, illetőleg ugyancsak megalapozottan feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el – letartóztatását 1 hónapi időtartamra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában