Kék hírek

2019.06.24. 09:30

Késsel támadt nevelőjére a gyerekotthonban

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indul eljárás.

Illusztráció

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a fiatalkorú gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy miskolci gyermekotthonban az egyik felügyelőjét megütötte, míg a másik gyermekfelügyelőre egy késsel akart támadni.

Arcon ütötte

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított június 2-án trágár szavakat kiabált egyik gondviselőjének, majd olyan erővel ütötte arcon, hogy a szemüvege leesett. Néhány nap múlva az éjjeli órákban egy másik gyermekfelügyelőt ütött mellkason. A gondozó abból, hogy a fiatalkorú zavart volt és vörösek voltak a szemei, arra következtetett, hogy rosszul van, ezért mentőt akart hívni. Ekkor a gyanúsított a konyhából egy 20 centi penge­hosszúságú késsel szúró mozdulatokat téve indult a nevelő felé, azt kiabálva, hogy „megöllek, felvágom a gyomrodat”. A sértettnek kihátrálással sikerült elkerülnie a sérülést. A gyanúsított már korábban is tanúsított agresszív magatartást: januárban és márciusban kiskorú barátnőjét is bántalmazta 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva. A gyermekfelügyelő közfeladatot ellátó személynek minősül, a gyanúsítottal szemben így közfeladatot ellátóval szembeni erőszak, testi sértés és garázdaság miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában