Kék hírek

2019.06.25. 15:00

Az asszony miatt véresre verte egymást a volt férj és a volt élettárs

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt.

Horváth Imre

Illusztráció

Április közepén az egyik vádlott ittas állapotban megjelent a volt élettársa, Bodrogkisfalud településen lévő házánál, és a kapu előtt, illetőleg az utcán beszélgetni kezdett az asszonnyal.

A beszélgetés közben hangoskodni kezdtek, és a nővel egy háztartásban élő, azonban tőle már elvált volt férj – a másik vádlott – a lakásból ittas állapotban kiment hozzájuk, az asszonyt beküldte a kapun belülre, a kaput bezárta, a kulcsot a földre dobta, a másik vádlottat pedig haza küldte. A nő azonban visszament a ház elé és újból beszélgetni kezdett volt élettársával, ezt az elvált férj nehezményezte és rájuk szólt, majd a két vádlott között szóváltást követően verekedés kezdődött.

A volt élettárs a nála lévő viperával, míg a volt férj ököllel ütötte a másikat, majd a volt férj a másik vádlott kezéből kicsavarta a viperát, és a továbbiakban azzal bántalmazta. Az asszony megpróbálta szétválasztani őket, közéjük állt, illetve elvette tőlük a viperát, de ez sem gátolta meg a további verekedést, ütlegelték egymást és birkóztak, majd a volt férj megszerezte az asszonytól a viperát, és még egy alkalommal megütötte a fején a másik vádlottat.

A nő rendőri segítséget kért, akik kiérkezésük után a sérüléseket látva, a vádlottakhoz mentőt hívtak. Mindkét vádlott a fején 8 napon belül gyógyuló vérző, repesztett sérüléseket szenvedett el.

A vádlottak egymással szemben könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztettek elő magánindítványt.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 5 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlottak szabadlábon vannak, a bűncselekmény elkövetését beismerték – tárgyalás mellőzésével, az egyik vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, míg a másik vádlottal szemben közérdekű munka büntetést indítványozott, valamint a vipera elkobzását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában