Késelés a Villanyrendőrnél

2019.05.23. 14:00

Letartóztatásban a villanyrendőri pengés támadó

A bíróság tart a bűnismétléstől és a tanúk befolyásolásától, ezért a előzetes letartóztatását rendelte el a fiúnak, aki csúnyán megvágta egy fiatal férfi arcát a villanyrendőrnél szombat hajnalban.

Horváth Imre

Úton a tárgyalóterembe

Fotó: Bujdos Tibor

Vezetőszáron érkezett két rendőr között a bíróság folyosójára az a 16 éves taktaharkányi fiatal, aki egy saját készítésű pengével, egészen pontosan egy műanyag darabra barkácsolt zsilett-pengével okozott súlyos sérülést egy fiatal férfinak.

Sírás és átkok

Mint beszámoltunk már róla, a sértett hajnali négy után sétált a belvárosban, amikor rövid szóváltásba keveredett három másikkal, akik közül a vádlott a Villanyrendőr saroknál pengét rántva szétvágta a fiatalember arcát. A bírósági megfogalmazás szerint a vágott seb a sértett bal arcán keresztül egészen a sértett füle előtti területig tartott, ezen kívül a sértett nyelvén is metszett seb keletkezett. A sérülések várhatóan nyolc napon túl gyógyulnak majd.

 

A folyóson a védője, és a törvényes képviselője – feltehetően az édesanyja – várta, utóbbi puszival köszöntötte a nem túl megilletődött vádlottat. A bíróság döntése után a tárgyalóteremből kifelé, aztán már mindketten sírva jöttek, a fiatalkorú vádlottat azonnal elvezették, a nő pedig átkokat szórt a folyosón várakozó sajtósok fejére, amiért „kamerázzák” a fiát.

Bűnismétléstől tartanak

A gyanúsított ellen súlyos testi sértés miatt indult eljárás. Az eljárás adatai alapján megállapítható, hogy a cselekmény elkövetésénél a gyanúsított több barátjával, illetve ismerősével együtt tartózkodott a helyszínen, akik kihallgatása még folyamatban van, ezért alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított a tanúk esetleges befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást. Ezentúl a cselekmény brutális elkövetési módjára, és a gyanúsított életvitelére, alaposan tartani lehet attól, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. Mindezen indokok alapján a járásbíróság nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására, így a gyanúsított letartóztatását 2019. június 23-ig elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított, a védő és a törvényes képviselő fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában