Borsod-Abaúj-Zemplén

2019.05.06. 11:36

Idén is megyénkből a legjobbak

A varbói megyei döntő legjobbjai állhattak a dobogó tetejére a fővárosban is.

Észak-Magyarország

A varbói megyei döntőn

Ahogy az elmúlt esztendőkben, úgy az idén is az Országos Rendőr- és Tűzoltónapon rendezték meg a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny országos döntőjét. Negyvennégy csapat – húsz-húsz általános és középiskolás, a tavalyi két győztes csapat, valamint Szlovákia és Szerbia versenyzői –, négyszázötven résztvevő állt az országos döntő elé, amelynek megnyitója előtt dr. Petró Tibor ny. pv. alezredes ismertette a verseny menetét és szabályait. Majd a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nevében Jackovics Péter tűzoltó ezredes, a HUNOR hivatásos mentőszervezet vezetőjének köszöntő szavai nyitották meg a rendezvényt. Dr. Endrődi István tűzoltó ezredes, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnöke megnyitó beszédében gratulált a fiatal versenyzők eredményeihez, amelyek azt mutatják, hogy rendkívül felkészültek a csapatok.

Tizenkét feladat

A csapatokat ezt követően tizenkét állomásos, változatos feladatsorozat várta a versenyen. Nyolc feladatot kötelezően, míg négyet ajánlottan kellett végrehajtani. A versenyt az általános iskolások között a tavalyi győztes, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Petőfi Sándor Református Általános Iskola csapata nyerte, a második helyen a Vas megyei Gárdonyi Géza Általános Iskola csapata végzett, míg a dobogó képzeletbeli harmadik fokát Csongrád megyéből a fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata foglalta el. A középiskolások versenyén szintén az elmúlt esztendő nyertesei, Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből a Sátoraljaújhely Zemplén Térségi KPVSZ tagjai végeztek az élen, a második legjobb eredményt Békés megyéből a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium csapata érte el, harmadik a Veszprém megyei Pápáról a Petőfi Sándor Gimnázium csapata lett.

A verseny díjait dr. Endrődi István adta át. Jackovics Péter búcsúzóul gratulált a feladatok sportszerű, balesetmentes végrehajtásáért. Kiemelte, a hivatásos katasztrófavédelmi erők számára fontos a tanulóifjúság felkészítése, a jövő generációjának patronálása. Az eseményt lezáró Endrődi István szintén gratulált a sportszerű versenyhez, amely nagyon szoros volt. Úgy értékelte, ezen a napon mindenki sikeresen számot adott tudásáról, ezért mindenki nyert ezen a versenyen. Az ezredes megköszönte az együttműködést, végezetül pedig arra kérte az ifjú csapattagokat, vigyék magukkal a verseny jó hírét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában