Sziréna

2019.05.07. 07:52

A férfi kapta fel a karót, amit szétvertek rajta

A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott a tettlegességbe torkolló családi konfliktusban.

Illusztráció

A tényállás szerint az I. rendű vádlott egy családi konfliktus során az élettársát és annak dédnagyanyját is fellökte. Az idős nő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A II. rendű vádlott ezt látva felkapta a kaput kitámasztó több mint egy méteres karót és az I. rendű vádlott után szaladt. Verekedni kezdtek, melynek során az I. rendű vádlott kikapta a botot a másik férfi kezéből, és azzal olyan erővel ütötte fejen, hogy a bot kettétört. A férfi a földre esett és eszméletét vesztette, azonban az I. rendű vádlott a karó kezében maradt darabjával még egyszer arcon ütötte. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, amelyek megfelelő orvosi ellátás hiányában akár halált is eredményezhettek volna.

A törvényszék az I. rendű vádlottat a másik férfit ért támadás miatt életveszélyt okozó testi sértés és a 74 éves, idős nő sérelmére elkövetett testi sértés elkövetése miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a II. rendű vádlottat felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 évre próbára bocsátotta. A törvényszék mindkét vádlott vonatkozásában súlyosító körülményként értékelte ittasságukat. Az I. rendű vádlott esetében további súlyosító körülmény volt, hogy a férfi már korábban is került összeütközésbe a törvénnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában