Krimi

2019.04.29. 15:50

Kártyázással kezdődött, de tragédia lett a vége

Jogerősen enyhítették a halálos verekedő börtönbüntetését.

Észak-Magyarország

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A 2015 augusztusában történt eset szerint a férfi elment a presszóba, ahol barátaival találkozott. A beszélgetés és italozás közben úgy döntött, leül az egyik asztalhoz kártyázni. Egy óra múlva kiment cigarettázni. Egyik játékostársa az asztalon hagyott pénz között kutakodni kezdett. A dohányzásból visszatérő férfi ezen úgy felháborodott, hogy ököllel megütötte játékostársát. Ezt követően együtt ismét kimentek a presszó elé. A férfi annyira mérges volt, hogy kinn tovább szidalmazta az imbolygó játékostársat, majd a veszekedés közben két alkalommal fejen ütötte, illetve a lábán is megrúgta. A sértett nem esett el ugyan, de pár perc elteltével eszméletét vesztette. A helyszínre érkező mentők azonnal kórházba szállították, de még aznap éjjel belehalt a sérüléseibe. Halálát az ütések miatt kialakult koponyaalapi bevérzéses sérülés okozta.

Enyhítésért fellebbezett

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék a vádlottat testi sértés és önbíráskodás bűntette miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet megváltoztatta annyiban, hogy a szabadságvesztés és közügyektől eltiltás tartamát 5 évre enyhítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában