Fórum

2023.05.30. 12:47

Ilyen előnyös feltételeket kínál Franciaország

A hazai vállalkozók, cégek kapcsolatfelvételét segítik a különböző országokkal.

BOON

Az egyik nálunk működő francia cég a Toolstyle Kft.

A Bokik és a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében francia üzleti fórumot tartottak kedden Miskolcon a kamara székházának Szentpáli István termében. Az eseményen jelen volt többek között Patrick Pillon a Budapesti Francia Nagykövetség gazdasági tanácsosa, Gyulai-Kertesi Edina a Magyar Francia Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi vezetője, Dudás Tiborné, a Bokik titkára és Filip Csaba a Toolstyle Kft. ügyvezetője. Online jelentkezett be Magyarország Párizsi Nagykövetségének két külgazdasági attaséja Göröncsér Balázs és Szűcs Mariann.

Dudás Tiborné, a kamara titkára kérdésünkre elmondta: nagy szerepet szánnak az ilyen találkozóknak abban, hogy a hazai vállalkozók, cégek kapcsolatfelvételét segítsék a különböző országokkal. Így került sor többek között a közelmúltban a kanadai és a román most pedig a francia nagykövetséggel közös fórumra és a tervek között szerepel további találkozások tető alá hozása is.

Jogharmonizáció

Patrick Pillon a Budapesti Francia Nagykövetség gazdasági tanácsosa előadásában vázolta, hogy miért érdemes a külföldi befektetőknek Franciaországot választania. Fontos a befektetések szempontjából a költségek alakulása, az adózási kérdések, a szociális jogok, az infrastruktúra és a különböző kompetenciák – mutatott rá a tanácsos.

Filip Csaba a miskolci Toolstyle Kft. ügyvezetője kérdésünkre elmondta, ipari vállalatként Franciaországban találhatóak, jellemzően energetikai beruházásokban érintettek, főként gázturbina, gőzturbina, gázmotorok alkatrészeit illetve szerelt egységeit gyártják. A vállalatot 2000-ben alapították ezt követően 2002-ben érkezett az a befektetői csoport akik ma is a tulajdonosi kört képviselik – tudtuk meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!