Fejlesztés

2023.02.08. 15:00

Tovább bővítette ipari területét a Continental Dohányipari Csoport

A 2022 novemberében sikeresen lezárt, közel 10 milliárd forint értékű beruházását követően folytatja növekedési terveinek megvalósítását a Continental Dohányipari Csoport. A január elején aláírt szerződés értelmében a hazai dohányipar meghatározó szereplője 8000 négyzetméter ipari területtel gazdagodott, a társaság által birtokolt, több mint 130 éves múltra visszatekintő sátoraljaújhelyi dohánygyár közvetlen szomszédságában. A megvásárolt területet a bővülő előkészítési kapacitás következtében keletkező raktárkapacitási hiányok enyhítésére kívánja felhasználni a cégcsoport.

BOON

A dohánygyár fejlesztéseivel párhuzamosan egyre inkább előtérbe került a raktárkapacitás növelésének szükségessége is

Fotó: Vajda János

Az elmúlt évek során jelentős fejlődésen ment keresztül Magyarország egyetlen hazai tulajdonban lévő dohánygyára, a Continental Dohányipari Csoport által birtokolt sátoraljaújhelyi dohánygyár. Közel két éven át tartó munkálatokat követően ugyanis tavaly ősszel sikerrel zárult le azon, közel 10 milliárd forint értékű beruházás, amelynek keretében sor került egy háromszintes, modern előkészítési üzemcsarnok felépítésére, valamint a teljes gyártósor korszerűsítésére.

A bővüléssel párhuzamosan egyre inkább előtérbe került a raktárkapacitás növelésének szükségessége is, hogy a cégcsoport eredményesen és hatékonyan tudja kihasználni az új üzemcsarnok nyújtotta termelőképességi lehetőségeket. A dohánygyár szomszédságában található, 8000 négyzetméteres ipari terület megvásárlása ezzel az elképzeléssel valósult meg.

A tranzakció nyomán a telken álló ipari épületek is a Continental Dohányipari Csoport birtokába kerültek. Az elavult épületek helyét az előzetes tervek szerint egy minden szempontból a modern kor elvárásainak megfelelő raktárépület veszi majd át, amely a legoptimálisabb helykihasználás céljából a szabályozás által megengedett maximális belmagassággal rendelkezik majd. A cégcsoport versenyképességének további növelése érdekében a belső berendezés korszerű raktártechnológiai eszközökön alapszik majd, amely robotizáció szempontjából is további előrelépést jelent a társaság számára. Az új épület terveinek előkészítése és az engedélyeztetés előre láthatóan már az idei év során megvalósulnak, míg a kivitelezési munkálatok a 2024-es év során kezdődhetnek meg.

„A tavaly lezárt beruházásunk nyomán jelentősen, mintegy 25 százalékkal megnövekedett a társaságunk dohányvágat-előállítási kapacitása. Ezen kapacitás maximális lekötése meghatározó kihívás számunkra a 2023-as évben, ugyanakkor, mivel a nemzetközi piacon jelentős keresletet tapasztalunk, a lehetőségek adottak. A megvásárolt ipari telek fontos pillére e törekvésnek, hiszen elengedhetetlen, hogy a termelési- és a raktározási kapacitás kéz a kézben járjon.” – mondta el a telekvásárlás kapcsán Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!