Tornakápolna, Csenyéte

2022.11.24. 10:00

Egy megye végletei: Magyarországon Csenyétén keresik a legkevesebbet, Tornakápolnán a legtöbbet

A Gazdaságkutató Intézet kiszámolta, mely településeken és megyékben mennyi az átlagjövedelem.

ÉM

Egy tizenkét lelkes kis zsákfaluban, Tornakápolnán a legmagasabb az egy munkavállalóra jutó átlagjövedelem Magyarországon: több, mint félmillió forint havonta. Ezt a GKI számolta ki a Nemzeti Adó és Vámhivatal adataiból. Az ugyancsak Borsod-Abaúj-Zemplénben található Csenyétén viszont csak 37 ezer forint jut egy dolgozó emberre. Az országos átlag havi nettó 235 ezer forint.

 Megyék tekintetében a legmagasabb havi nettó kereset Pest és Győr-Moson-Sopron megyében volt, ahol havi 259, illetve 254 ezer forintot kerestek. Szintén magas eredmények születtek még Fejér (249 ezer forint), Komárom-Esztergom (248 ezer forint) és Vas megyében (235 ezer forint). A legalacsonyabb kereseteket Szabolcs-Szatmár-Bereg (179 ezer forint), Békés (191 ezer forint), Nógrád (194 ezer forint), illetve Somogy megyében (196 ezer forint) érték el. Magyarország 19 megyéjéből 14-ben az országos átlag alatt volt a kereset. 

A megyei adatokból kirajzolódik, hogy a keresetek szempontjából legsikeresebb megyék a Nyugat- és Közép-Dunántúlon vannak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!