A város éléskamrája

2022.07.17. 12:00

Hét éve hódít a Miskolci Termelői Nap (fotókkal, videóval)

A család apraját-nagyját izgalmas programokkal hívták az ünnepi alkalomból rendezett vásárba.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Immár hetedik éve szervezték meg a minden hónap harmadik vasárnapján hagyományos Miskolci Termelői Napot az Erzsébet téren. Vasárnap reggel kilenctől várták a szervezők az érdeklődőket, akik kézműves portékákat, és a minőségi bioélelmiszereket szerezhetnek be.

Közösségi találkozó 

A Niko Chili Farm először mutatkozik be a vásáron. Szabó Attila őstermelő Tápiógyörgyéről érkezett – mondta el Besenyei Edit, a párja, aki Miskolc mellett lakik. A chili különböző feldolgozásával foglalkoznak. Szószokat, krémeket, őrleményeket, illetve friss paprikát is árusítanak. 2019 óta foglalkoznak a termékcsoporttal. Számos vásáron megfordultak már ez idő alatt. És ez a miskolci lehetőség nagyon tetszik nekik. Nagyobb forgalmazóknak is juttatnak a készletükből, de jobban szeretik a személyes kapcsolatot a vásárlókkal. 

Duch Krisztina a kétéves Ákossal nem tudott a termelői napról. A villamosból látták, hogy valami van a téren. Leszálltak szétnézni. Nagyon bejött nekik a felhozatal, a hangulat és egy remek teknőcmintás gyógyhatású altatópárnával lettek gazdagabbak. Ákos pedig örömmel tologatta a vásáron beszerzett kisautót.  

Ám ez a nap soha nem csak a bevásárlásról szól. Most sem: tartalmas délelőttöt tölthettek itt a miskolciak és a távolabbról érkezők is. A család apraját-nagyját programokkal várták. A születésnapi programok között a Kalamajka Bábszínház a „Hetedhét állatmesék - Kacor király” című előadásukkal kicsiket és nagyokat egyaránt a mesék birodalmába varázsolt. A műsoron szerepelt a Miskolc Dixieland Band fellépése és Hétpróba kézműves foglalkozása is. Ezen felül az Életre kelt mesevilággal, azaz sétáló mesefigurákkal is találkozhattak a térre kilátogatók.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában