Közös munkával stabil jövőképet kínálnak

2022.04.28. 11:00

Stratégiai megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és a Jabil

Stratégiai megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és a Jabil Circuit Magyarország Szerződéses Gyártó Kft.

Balogh Csilla

A szakmai és az oktatási területre kiterjedő együttműködési megállapodást szerdán írták alá a felek a Miskolci Egyetemen.

Közös célok

– Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy nem csupán a térség, hanem Magyarország egyik meghatározó cégével köthetünk megállapodást, amely a két intézmény közötti eddigi kapcsolat megpecsételése. A megállapodás felhatalmazást ad arra, hogy keressük azokat a közös kapcsolódási területeket, ahol a két intézmény együtt tud működni, legyen ez egy duális képzés megvalósítása, egy közös pályázat vagy egy kutatás-fejlesztési tevékenység vagy egy, a térség, illetve a város fejlesztéséért végzett közös akció – mondta prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. Majd bizodalmát fejezte ki az iránt, hogy a megállapodással a két intézmény közösen vállalhat szerepet abban is, hogy a térségben képzett értelmiségi réteg helyben hasznosítsa tudását.

Kékesi Sándor, a Jabil ügyvezető igazgatója, gyárigazgatója is nagy lehetőségnek nevezte a megállapodást, hiszen a meglévő kapcsolatok mellett az együttműködés megkötése a lehetőségek széles spektrumát nyitja meg a felek előtt. Mint mondta, a tiszaújvárosi cég a modern generáció gyára, számítanak a jövő kihívásaira koncentráló fiatalok foglalkoztatására. A számtalan potenciállal rendelkező, nyitott, emberközpontú és családbarát kultúrával rendelkező cégnél megbecsülik a munkaerőt, és változatos feladatokat kínálnak a leendő alkalmazottaknak.

– Akik biztos munkahelyet és karrierlehetőséget szeretnének maguknak, azok nálunk megtalálják számításaikat. Mi hosszú távra tervezünk, és stabil jövőképet kínálunk – emelte ki a gyárigazgató.

(A borítóképen: Kékesi Sándor és Horváth Zita írták alá a megállapodást. Fotó: Ádám János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!