Küldöttgyűlés

2022.04.21. 13:35

Irány a zöldgazdaság

A környezettudatos vállalkozások térnyeréséről is szó volt a megyei iparkamara közgyűlésén.

A környezetbarát, körforgásos gazdaság kialakításának stratégiai programjáról, illetve a 2021-2027-es tervezési ciklusban elérhető 1509 milliárd forintos, kiírás előtt álló pályázati forrás felhasználásának lehetőségeiről dr. Botos Barbara, az innovációs tárca klímapolitikáért felelős helyettes államtitkára beszélt.

A közgyűlésen felszólaló dr. Kiss János, Miskolc megválasztott országgyűlési képviselője, arról szólt, hogy a választások üzenete a térség számára az, hogy folytatódhatnak azok a kulcsfontosságú fejlesztések, amelyek közvetlen módon a településeket, közvetetten pedig a helyi vállalkozásokat támogatják.

A rendezvényen elfogadták a BOKIK 2021. évi tevékenységéről szóló beszámolót, valamint az idei munkatervet. Az előterjesztő, Bihall Tamás, a köztestület elnöke hangsúlyozta: a BOKIK stabil költségvetéssel és pénzügyi tartalékkal rendelkezik a vállalkozásokat támogató feladatainak ellátására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!