BOKIK

2022.02.07. 14:58

Gazdaságfejlesztési együttműködésre szerződtek

Együttműködési megállapodást írt alá az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zónához tartozó hat kereskedelmi és iparkamara az Innovációs és Technológiai Minisztérium Budapesten.

Méhes László

Fotó: Shutterstock

A dokumentumot a szaktárca részéről Palkovics László miniszter, a gazdasági zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos, valamint Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék testületeinek elnökei látták el kézjegyükkel.

 

A megállapodás legfőbb célja, hogy az együttműködéseken alapuló hosszú távú gazdaságfejlesztési programok hatására a zónán belüli különbségek mérséklődjenek, a megyék egymást segítve és kiegészítve zárkózzanak fel az ország gazdasági értelemben fejlettebb nyugati feléhez, összegezte a megállapodás lényegét Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A területi kamarák az együttműködés hatékonyságának érdekében rendszeres konzultációkat tartanak majd, amelyek alkalmat kínálnak többek között a gazdaságélénkítést szolgáló elképzelések összegyűjtésére, valamint a térség gazdasági és oktatási szereplőinek hatékonyabb képviseletére. Az első ilyen találkozó várhatóan májusban lesz Miskolcon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!