BOKIK

2022.01.03. 09:00

Biztatók a kilátások a most kezdődő évre

Minden nehézség ellenére pozitív évet zárt az iparkamara.

Bacsó István

Forrás: Ádám János

„Gazdasággal foglalkozó szakemberként nagyon sok nehézséggel, problémával szembesültem, amelyeket a megyei vállalatok folyamatosan jeleztek. A kamara is nehéz helyzetben volt, hiszen a pandémia miatt egy teljesen szokatlan világban és gazdasági környezetben kellett a működését biztosítani. Összességében azonban a végeredmény mégis pozitív, és ez jó érzéssel tölt el, mert mind a vállalatok, mind a kamara rendben, sikeresen zárta az évet. Mondhatnám azt is, hogy sose legyen rosszabb évünk!” – értékelt Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Mint elmondta, ebben rengeteg munka, szenvedés és küzdelem van. A személyes életében annak örül a legjobban, hogy a családját és a közvetlen munkatársait elkerülte a járvány. Reméli, hogy így is marad. 

 

A most kezdődött évet bizakodással várja. Nemcsak azért, mert alapvetően optimista ember, hanem azért is, mert a tényadatok is azt mutatják, hogy a gazdaság erősödik, megvan minden ahhoz, hogy normális működéssel induljon az év, és 2022 is egy gazdaságilag eredményes év legyen. 

 

„Nyilvánvalóan sok a bizonytalanság is, az előre nem kiszámítható esemény, mindenekelőtt az, hogy hogyan alakul a járványhelyzet, milyen erőfeszítéseket generál, nemcsak megyénkben, hanem országosan és világszerte is, hiszen minden begyűrűzik hozzánk is. De a jelenlegi előrejelzések jók, a terveink készen állnak, minden remény megvan arra, hogy a 2022-es év végén is hasonlóan optimistán tudjuk majd értékelni az esztendőt” – mondta Bihall Tamás.

 

(A borítóképen:„Készen állnak a terveink 2022-re” - Bihall Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!