Gyárlátogatás

2021.12.16. 19:00

Folyamatosan fejleszti ózdi gyárát a Wellis

A Parlamentben is szóba került az ózdi foglalkoztatási helyzet és a képzés.

ME

Fotó: laszlovaradi40@ gmail.com

Megközelítette az ötszáz foglalkoztatottat a Wellis ózdi gyára, amely az elmúlt hónapok folyamatos fejlesztésének köszönhető. Többek között erről a pozitív hírről is beszámoltak azoknak a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, akik a helyben működő Rombauer Alapítvány segítségével látogatást tettek az üzemben. A nemzetközi piacon is vezető szerepet betöltő cég száz százalékban magyar tulajdonú, és az ABB kitelepülése után, hárommilliárd forintos állami támogatással vetette meg a lábát az egykori kohászvárosban.

 

Az általános és középiskolás diákok a program során bepillanthattak a mérnökök irodájába, és saját szemükkel láthatták, hogyan készülnek az ózdi jakuzzik, amelyekbe többek között világítást, wifit és Bluetooth-t is beépítenek a gyártósoron dolgozók. A gyárlátogatáson az is elhangzott, hogy a Wellis vezetése már most az ózdi gyár további fejlesztésén dolgozik, ezért épülnek az új munkacsarnokok. Ezek elkészültével a dolgozói létszám is tovább fog emelkedni.

 

Kiemelte az együttműködést

 

Nem csupán helyben, hanem a Parlamentben is témát szolgáltatott az ózdi foglalkoztatási helyzet. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszámolója kapcsán a Miskolci Egyetem és az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. együttműködését hozta szóba. Mint mondta: amellett, hogy a campusnak van kihelyezett képzése a városban, a kohászatot érintő kutatás-fejlesztésben is fontos szerepet játszik. A gyár és az egyetem között fennálló szakmai kapcsolatnak is köszönhető, hogy Ózdon a legfrissebb technológiai tudás mellett készülhetnek a jövőben az építőipar által keresett termékek. Mint ismert, a magyar állam korábban 20 százalékos tulajdonrészt vásárolt az addig kimondottan magánkézben lévő nehézipari cégben.

 

(A borítóképen: Gyárlátogatáson az ózdi fiatalok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!