Benzinár

2021.12.08. 14:04

Előkerültek az alacsonyabb ártáblák a benzinkutakon

November 15-től maximalizálta a kormány Magyarországon az üzemanyag árát. A döntés értelmében a benzin és a gázolaj literenkénti ára legfeljebb 480 forint lehet. A rendelet három hónapos időtartamra vonatkozik, ezt követően felülvizsgálják azt.

Horváth Imre

A benzinkutak nagy részén a döntés hatálybalépését követően 480, vagy 479,9 forintért tudtak tankolni az autósok, egy-két kút volt, amelyik 3-4 forinttal a maximalizált ár alá ment. Az elmúlt hetekben azonban kedvező irányba változott az olaj világpiaci ára, amelyet befolyásolt a koronavírus omikron variánsának megjelenése is. A múlt héten már arról számolt be a holtankoljak.hu, hogy a nagykereskedelmi árakban tíz forintot meghaladó csökkenés várható. Ez már megjelent több benzinkúton is, és a hatósági ár alá csökkentek az árak.

 

A 49. hétre aztán újabb árcsökkenést prognosztizált az oldal, amelynek számításai szerint eddig a kutak 15 százaléka ment a maximalizált ár alá. Azonban úgy vélték a szerdán életbe lépő, 15 forintot meghaladó nagykereskedelmi ár csökkenés már minden kúton éreztetheti a hatását. Az oldal szerint december 6. és 12. között a 95-ös benzin ára 471, a gázolajé 474 forint lehet átlagosan.

 

Szerda reggel Miskolcon előkerültek a nagyobb kutakon is az olcsóbb ártáblák, több helyen is cserélték azokat. Tapasztalataink szerint 464,9 forintos 95-ös benzin és 468,9 forintos gázolaj árakkal találkozni a megyeszékhelyen több kúton és olyanok is akadnak, akik ez alá is csökkentettek néhány forinttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!