Figyelő TOP200 Gála

2021.11.06. 17:30

Közép-Európába tevődött át a növekedés súlypontja

Válságállónak bizonyult a magyar gazdaság. Erről is beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter a Figyelő TOP200 Gála megnyitóján Budapesten.

Budapest, 2021. november 4. Varga Mihály pénzügyminiszter a Figyelõ TOP 200 gálaestjén a Bálna Budapestben 2021. november 4-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Elkészült a Figyelő TOP200 Évkönyve, amit hagyományosan gálán jelentettek be Budapesten. Az üzleti hetilap több mint 20 éve állítja össze a legnagyobb vállalkozások rangsorát.

Kiállta a válságot a gazdaság

Az estet Szabó László, a Media­works elnök-vezérigazgatója nyi­­totta meg. A rendezvény fővédnöke, Varga Mihály pénzügyminiszter úgy fogalmazott beszédében:

– A kormány válság esetén sem adta fel alapelveit, a gazdaságpolitika három-négy központi elemét, így a családközpontúságot, a munkahelyek megtartását, a beruházások támogatását és az adócsökkentéseket – mondta. Szólt arról, hogy a gazdaság kiállta a válság próbáját, ezt mutatják a növekedés mutatói, a beruházási adatok, az exportteljesítmény, a lakosság beruházásai és a fogyasztási kiadások.

– A második negyedévben közel 18 százalékos volt a növekedés mértéke, amire eddig nem volt példa – emlékeztetett a többi között erre is a pénzügyminiszter. Arra is kitért, hogy az Európai Unióban mindössze kilenc ország gazdasága indult újra, Magyarország mellett például Írországé. Azzal folytatta, hogy a válság előtti teljesítményét a régióból több ország is elérte, ami azt mutatja, hogy az Európai Unión belül a növekedés súlypontja Közép-Európába tevődött át.

A gálán átadták – a szerkesztőség által felkért zsűri ajánlásával – az év vállalatainak és gazdasági szereplőinek alapított díjakat az idei legjobbaknak.


A Figyelő TOP200 Gálán átadott díjak

Az Év Vállalata a Zoltek Zrt. lett

Az Év Pénzügyi Vállalkozása a K&H Csoport

Az Év Innovatív Vállalata a Master Good Cégcsoport

A Provident Társadalmi és Hasznossági Díjat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek ítélték oda

Az OPTEN Stabilitás Díja a Samsung Electronics Magyar Zrt.

A NÚSZ-KTE Közlekedési Innovációs Díjat Aba Attila és Esztergár-Kiss Domokos kapta (a MOVECIT projekt kidolgozásáért)

A Spar Fenntarthatósági Díjat a Henkel Magyarország Kft.-nek ítélték

(A borítóképen: Varga Mihály: „A gazdaság kiállta a válság próbáját.”)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!