Cikkajánló

2021.06.09. 20:30

Éled a gazdaság, több lett az álláslehetőség

Kezd magához térni a munkaerőpiac – ez derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrisebb adataiból. A megyei kormányhivatal által közzétett tények szerint a járvány enyhülésével fokozatos bővülő gazdaság növekvő munkaerő-keresletének, valamint a márciusban megkezdett közfoglalkoztatási programok hatására második hónapja csökken a regisztrált álláskeresők száma Borsod-Abaúj-Zemplénben.

A megye munkaadói több mint 3400 fő foglalkoztatására alkalmas üres állást jelentettek be májusban a járási hivatalokban, ami 11 százalékkal (340 állással) múlta felül az előző hónapban bejelentett közvetítési igények számát. Az egy évvel korábbi, a 2020. májusi álláskínálathoz képest nagyobb a növekedés, az akkor jelzett létszámigény harmadával, több mint 850 állással több álláskeresőnek kínáltak most munkahelyet. A részleteket hamarosan portálunkon olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!