munkaerőpiac

2021.03.08. 13:00

Helybe vitték az álláslehetőséget

Közel félezer munkanélkülinek kínáltak ajánlatot az elmúlt négy esztendőben az Ózdi és a Putnoki járásban.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Egy európai uniós pályázat nyújtotta lehetőséget kihasználva a Nyugat Borsodi Foglalkoztatási Paktum igyekezett megtalálni azokat a hátrányos helyzetű, kisebb falvakban élő embereket, akik jó eséllyel kapcsolódhatnak be a munka világába. Az elmúlt négy esztendőben az Ózdi és a Putnoki járást teljes egészében lefedték, de a programban a barcikai járás további hat települése is részt vehetett. A munkaügyi központ többféle konstrukcióban jelentős bértámogatást nyújtott, de különféle képzéseken is részt vehetett a bevont réteg.

Hidat képeztek

– Új szemlélettel közelítettük meg a kis falvakban élő, alvó állástalanok helyzetét – összegezte a projekt tapasztalatait az irodájában dr. Bárdosné Dudás Viktória, a cég ügyvezetője. – Igyekeztünk mindenhol felkutatni, megszólítani és lehetőséget adni azoknak az embereknek, akik aktív korban vannak, de valamiért otthon töltötték a mindennapjaikat. Az összkép abszolút pozitív, hiszen 469 álláskereső élethelyzetén sikerült javítanunk. Helybe vittük a tájékoztatást, a képzés- és álláslehetőséget, így azokat is sikerült bevonnunk a közös munkába, akik ezért nem utaztak el a munkaügyi központba. Egyfajta hidat képeztünk az álláskeresők és a munkaadók között, aminek eredményeképp több mint negyvenen piacképes képesítést szereztek.

Dr. Bárdosné Dudás Viktória hozzátette: a közös munkának köszönhetően több mint négyszázan helyezkedtek el az elsődleges munkaerőpiacon, a pályázat pedig 420 millió forint bér jellegű támogatást nyújtott több mint kétszáz vállalkozás számára. Mint kiderült, lesz folytatás, de a jövőben már nem lokális vagy járási, hanem megyei szinten.

(A borítóképen: Sokaknak nyújtott lehetőséget a projekt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!