Új üzem a Hell-ben

2020.09.11. 13:00

Hazai alapanyag, hazai termék

A környékbeli tejtermelőktől szerzik be az alapanyagot a Hell új gyárának működtetéséhez.

Szaniszló Bálint

Koncz Zsófia, Varga Mihály és Csereklye Barnabás (b-j)

Fotó: Vajda János

Alumíniumdobozos tejalapú italok gyártására alkalmas új töltőüzemmel bővült a Hell Energy Magyarország Kft. szikszói gyárkomplexuma. A 8 milliárd forint értékű beruházásnak köszönhetően ezentúl már itthon – 100 százalékban magyar tej felhasználásával és magyar munkaerő bevonásával – készül a cég jegeskávé-termékcsaládja, amely alig egy év alatt vált hazai piacvezetővé kategóriájában. Az ünnepélyes keretek között átadott üzemmel együtt a vállalat gyártási kapacitása meghaladja a napi 8 millió darabot.

A magyar gazdaságot erősíti

„A magyar gazdaságnak szüksége van olyan hazai cégekre, amelyek nemzetközileg is elismert márkát, magyar brandet képviselnek. Ha a magyar termék kifejezésnek akkora rangot szerzünk, hogy az már önmagában biztosíték a piac számára, ebből minden magyar cég, így a teljes nemzetgazdaság is profitálhat” – hangsúlyozta avatóbeszédében Varga Mihály pénzügyminiszter.

Varga Mihály kiemelte, hogy a Hell, mint ahogy a magyar gazdaság, a koronavírus-járvány ellenére is működik, jól teljesít, az emberek dolgoznak, „van ok a bizakodásra”, a nehéz körülmények mellett a gazdaság teljesíteni képes. A miniszter úgy fogalmazott: „A válság egyben lehetőség is, és bár a gazdaság nem maradt olyan, mint a járvány előtt, de működik, beruházások valósulnak meg. Nem szorulunk külső segítségre, »egyedül is megvagyunk«, annak ellenére, hogy a globális hatások alól nem tudjuk kivonni magunkat.”

Helyi termelőkre támaszkodva

Koncz Zsófia – aki az október 11-i időközi országgyűlésiképviselő-választáson a Fidesz-KDNP jelöltjeként indul a körzetben – az avatáson arról szólt, hogy a Hell-csoport egyedülálló beruházásokat hajt végre a térségben, kiváló munkakörülmények mellett magas színvonalú technológiával dolgoznak az itteni munkavállalók, a cég igen sok fiatalnak ad munkát.

Elhangzott, hogy az új töltőüzem révén a Hell a helyi mezőgazdasági termelőktől évente 52 millió liter tejet vásárol – emelte ki, majd gratulált a cégnek munkájához, megköszönte, hogy a helyi és országos adóbevételeket növeli, a magyar gazdaság jó hírnevét a nemzetközi piacokon erősíti.

Újabb mérföldkő

A csütörtökön átadott gyártócsarnok újabb mérföldkőnek számít a cég életében, az új töltőüzem átadásával a korábban bérgyártásban, Németországban előállított terméküket végre Magyarországról exportálhatják majd. Az alumíniumdobozba töltött tejeskávé már három európai országban piacvezető termék. Csereklye Barnabás ügyvezető igazgató elmondta, hogy tavaly novemberben kezdődött meg a csaknem 12 ezer négyzetméter alapterületű, legkorszerűbb technológiával felszerelt üzem építése. Az 50 százalékban állami támogatásból megvalósult 8 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően a legszigorúbb higiéniás szabályok betartása mellett készülhet óránként akár 50 ezer doboz termék a gyárban. Az üzem elindításával a vállalat 50 új munkahelyet teremt az ország egyik leghátrányosabb régiójában.

(A borítóképen: Koncz Zsófia, Varga Mihály és Csereklye Barnabás vágta át a szalagot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!