Környezettudatosság

2020.07.30. 14:00

A világon elsőként a Hell csomagolása lesz a legzöldebb

A Hell Energy a világ legzöldebb italcsomagolása mellett döntött.

Forrás: Hell Energy

Fotó: @rogoszfoto

A Hell Energy az üdítőital-gyártók közül a világon elsőként kötött megállapodást a legzöldebb alucsomagolásra. Ennek köszönhetően a Hell-csoport 75 százalékban újrahasznosított alumíniumból készült italdobozba fogja tölteni a termékeit, amelyek továbbra is 100 százalékban és végtelenszer újrahasznosíthatóak.

Mérföldkő az iparágban

A 2020. július 21-én megkötött szerződés értelmében a Hell-csoport a világon a legmagasabb újrahasznosított tartalommal bíró alumínium alapanyagot fogja használni valamennyi italdoboza esetében. A prémiumminőségű Hydro Circal alkalmazása, amely legalább 75 százalék újrahasznosított alumíniumot tartalmaz, fenntarthatósági szempontból az egész iparág számára mérföldkő. A döntés példát mutat a nagy multinacionális márkák számára is.

A PET-palackok helyett

a Hell az alumíniumdoboz mellett tette le a voksát, mert ez az egyetlen italcsomagolás, amely 100 százalékban, végtelenszer újrahasznosítható, miközben az anyag megőrzi minőségét és értékét egyaránt. A 75 százalékos vagy annál nagyobb újrahasznosított tartalom biztosítása továbbá azt is jelenti, hogy az elhasznált alumínium visszakerül az anyagáramba, így ez az innováció alapvető szerepet játszik a körforgásos gazdaság létrehozásában.

A Hell ezzel a világon elsőként biztosítja a legzöldebb alumínium italcsomagolás-formát fogyasztóinak.

Környezettudatosan

„Büszkék vagyunk rá, hogy újabb lépést tettünk a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés irányába. A világ első energia- és üdítőital-gyártója vagyunk, ami igazoltan legalább 75 százalékban újrahasznosított alumíniumból készíti majd termékei csomagolását – ez pedig új mérce, amely követendő példaként szolgálhat minden márkatulajdonos számára” – mondta Csereklye Barnabás, a Hell Energy ügyvezetője és a Qua­lity Pack cégvezetője.

A fogyasztók ma már tudatosan választják a környezetbarát csomagolóanyagban elérhető termékeket, azonban nem mindegyik alapanyag alkalmas a maradéktalan, gyors és költséghatékony újrahasznosításra. A PET-palackok esetében súlyos probléma, hogy az újrahasznosítás során folyamatosan veszítenek a minőségükből, ezért csak korlátozottan lehet belőle PET-palack, ráadásul a műanyag palackok nagy része sajnos az óceánokban, a természetes vizekben vagy az erdőkben végzi. Az egyszer használatos műanyagok esetében fontos az újrahasznosítás, de ez önmagában nem oldja meg a mértéktelen műanyagszennyezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!