Ingatlan

2020.03.24. 12:30

Lakáspiac: vidéken még élénk a kereslet

Egyre reálisabb forgatókönyv a keresletvisszaesés.

Fotós:

Fotós:

A koronavírus épp egy lassuló időszakot követő konszolidációs periódusban érte el az ingatlanpiacot, amelynek hatásai egyértelműen attól függnek, hogy a különböző országok milyen gyors és hatékony választ adnak a járvány kezelésére. Az egyelőre hatóságilag csak javasolt és nem kötelezően előírt házi karantén és otthon maradások miatt az ingatlanvásárlási hajlandósággal együtt a megtekintések száma is csökkent a korábbi időszakhoz képest. A sürgős eladások azonban az Otthon Centrum tapasztalatai szerint gyorsan lezajlanak.

Az Otthon Centrum munkatársai a megfelelő óvintézkedések mellett továbbra is kiszolgálják ügyfeleiket. Az irodák tapasztalatai szerint az ingatlanpiac jelenlegi állapota vegyes képet mutat. A koronavírus hatása leginkább Budapesten érzékelhető, jóval kevesebb az érdeklődő, vidéken még nem jellemző a járvány okozta pánik, továbbra is élénk a piac.

Harmadára eshet

A helyzet azonban a legfrissebb hírekhez és kormányzati intézkedésekhez igazodva gyorsan változik. „Az elmúlt hetek a szokásos márciusi, téli álomból ébredező piacot mutatták. Ezzel szemben a múlt héten az érdeklődések száma már a harmadára esett vissza. Az új érdeklődő hívások területtől függően a megszokott 30-40 százalékát érték el, és a megbízások oldalán is nagyjából 30 százalékos visszaesés tapasztalható” – értékelte az Otthon Centrum legfrissebb adatait Soóki-Tóth Gábor elemzési vezető.

(A borítóképen: Kínálat van, vevő – érthetően – egyre kevesebb | Fotó: MediaWorks)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában