Észak állásbörze

2020.03.04. 16:00

Kínálat akad bőven a régióban

Az Észak Állásbörzét második alkalommal rendezik meg Tiszaújvárosban.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Ádám János

Fontos számunkra, hogy a megye gazdasága jól működjön, ezt támogatjuk kiadványainkkal és rendezvényeinkkel is. Az idei tiszaújvárosi állásbörzén 22 kiállító cég képviseltette magát – mondta a megnyitón Maros Éva értékesítési vezető. A tavalyi tapasztalat, hogy nagyon sok érdeklődő jött el, talán megfordult a trend, mert idén kevesebb a látogató, így lehetséges, hogy a cégeknek kell a munkavállalók irányába elmozdulniuk – fogalmazott Molnár István alpolgármester. Tiszaújvárosban az egyik legnagyobb európai beruházás zajlik éppen. Az alpolgármester abban bízik, hogy a rendezvényen jelen lévő cégek üzleti partnerei is lehetnek az új ipari szolgáltatónak.

Ösztönzési rendszer

A francia tulajdonú Colas Hungária a teljes építőipari szegmenst lefedi egész Magyarországon. Azért jöttek az állásbörzére, hogy kicsit népszerűsítsék a céget és bevonzzák a munkavállalókat – hangsúlyozta Rába Judit HR generalista. A sokrétű tevékenység miatt többféle munkakörbe keresnek kollégákat. Adminisztratív és fizikai gépkezelői, segédmunkás, építészmérnököket is keresnek művezető pozícióra. Azért lehet vonzó a cég, mert karrierlehetőséget tudnak biztosítani a cégcsoporton belüli átjárhatósággal. Számos kulturális eseményre adnak kedvezményt a munkavállalóiknak, vállalati üdülőik is vannak. Fontos a dolgozók egészsége a cégcsoportnál, ezért mindenkinek lehetősége van egy magán egészségügyi ellátó központ szakellátását igénybe venni, ingyen. Kiemelt bérezés, cafeteria, illetve egyéb ösztönzési rendszer jellemzi a céget.

Friss diplomával

Felkészülten, önéletrajzokkal a kezében érkezett a rendezvényre Petra, akinek közgazdász egyetemi diplomája lesz, májusban államvizsgázik – tudtuk meg. Szeretne rövid időn belül elhelyezkedni a szakmájában, ezért már most elkezdte feltérképezni a lehetőségeket. Miskolcon él, de hallott a tiszaújvárosi állásbörzéről, ami segítségére lehet abban, hogy találjon alkalmas szakterületet, vagy céget. Elsősorban olyan irodai, adminisztrációs munka érdekelné, ami szorosan kapcsolódik a végzettségéhez.

Családias légkörben

A Manitox Kft. családi vállalkozásként működik 25 éve. Fóliákat gyártanak újrahasznosított anyagokból, több mint 80 százalékban – tudtuk meg Vasvenszki Zsolt HR vezetőtől. Most már a cég több telephelyen termel, Tiszaújvárosban, Kesznyétenen és a Székesfehérvár melletti Tácon. A HR területén néhány modernizáción ment keresztül a vállalat, ami főleg a munkavállalók érdekeit szolgálja. Jelenleg nyolcvan munkatársuk van, ezt szeretnék év végére kilencven főre bővíteni. Felelősséggel tartoznak kollégáik iránt, hiszen sok a nagycsaládos alkalmazott közöttük, ahol három vagy akár négy gyermeket is nevelnek. A cég biztos hátteret nyújt, ezért viszonylag kicsi a fluktuáció, de a jó szakember mindig kell és akadnak betöltésre váró pozíciók – mondta a HR vezető. Előnyt élveznek a műszaki végzettségű szakmunkások és technikusok, de ez nem elvárás. Továbbá a telephelyekhez közel élő, helyi lakosok, mert elsősorban nekik szeretnének munkalehetőséget biztosítani.

Helyben dolgozni

Frantal Tamás Tiszaújvárosban él. Korábban a Balaton mellett laktak a párjával. Egy ideje már munkát keres, ha lehet helyben szeretne elhelyezkedni. Sok ismerőse külföldön dolgozik, de ő nem szeretné itt hagyni Magyarországot – mondta. Fizikai munkásként dolgozott 30 évig, ezért ez a terület az ami számításba jöhet az esetében. Az állásbörzén kapott egy-két megfontolandó ajánlatot, mérlegeli majd ezeket. A munkahely tekintetében a legfontosabb szerinte a biztos háttér, a fizetés időben érkezése, a túlórák kezelhető száma, – tehát legyen rá lehetőség, de ne legyen kötelező – illetve ami még vonzó lehet egy munkáltatónál, az a jó kollektíva. Persze a munkabéren felüli juttatások sem elhanyagolhatóak.

Újrahasznosítás

Főleg szakmunkásokat keresnek jelenleg, gépkezelők, karbantartók és targoncavezetők jelentkezését várják tiszaújvárosi telephelyükön – mondta Gál Bettina, a Remat Zrt. HR vezetője. A termelés támogatáshoz szükséges szellemi munkakörökben most kevesebb a nyitott pozíció. A cégcsoport elsősorban polietilén és polipropilén csomagolási hulladékokat dolgoz fel automata válogatórendszerrel, mosóberendezésekkel és regranuláló berendezésekkel. Az utóbbi években – a szelektív hulladékgyűjtés egyre növekvő elterjedésével – a lakosságtól származó szelektív fólia hulladék újrahasznosítását is végzik – tette hozzá Fehér Zoltán technológus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!